Ubisoft zítra ukáže Assassin’s Creed Shadows. Uniklo i datum vydání
zdroj: Ubisoft

Ubisoft zítra ukáže Assassin’s Creed Shadows. Uniklo i datum vydání

14. 5. 2024 10:39 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Ubisoft včera ohlásil, že připravovaný díl Assassin’s Creed zasazený do feudálního Japonska ponese titul Shadows. Až doposud jsme ho znali pouze pod pracovním názvem Codename Red. Nová akční adventura se do detailů představí ve středu 15. května v 18 hodin, kdy vyjde první trailer. Ten se francouzskému vydavatelství sice podařilo uchránit, některé informace o chystané hře ale utekly s předstihem.

V popisku videa na italském kanále Ubisoftu se tak kupříkladu nakrátko objevilo datum vydání – podle úniku by Assassin’s Creed Shadows měl vyjít 15. listopadu 2024. Server PlayStation Game Size uvádí, že trailer bude mít 3 minuty a 49 sekund.

S dalšími informacemi potom přispěchal dataminer s přezdívkou Frax, který se dostal k informacím o dodatečném obsahu. Vedle dnes už téměř tradičního season passu s cenovkou 40 eur má být k dispozici také takzvaný welcome pack za 35 eur, stejně jako dvojice rozšíření za 25 eur. Ve hře mají být také mikrotransakce ve formě prémiové měny Helix, kterou má využívat i rozhraní Assassin’s Creed Infinity.

Assassin’s Creed Shadows má podle Fraxe vyjít na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Starší generace konzolí mezi platformami chybí, což by ostatně čtyři roky po vydání nových nemělo být téma, ale loňský Mirage na nich ještě vyšel. V oficiálním obchodě Ubisoftu se sice objevila informace, že Shadows vyjde i na PS4, údajně šlo ale o chybu.

Důkladnějšího představení Assassin's Creed Shadows bychom se podle redaktora magazínu Insider Gaming Toma Hendersona měli dočkat během akce Ubisoft Forward, která proběhne 10. června, tedy ve stejném týdnu jako Summer Game Fest.

Nejnovější články