MENU

Airbus dokončil akvizici společnosti Aerovel a jejího UAS Flexrotor

Evropský výrobce Airbus dokončila akvizici americké společnosti Aerovel a jejího bezpilotního systému (UAS) Flexrotor s cílem posílit vlastní portfolio taktických bezpilotních řešení. Flexrotor je malý taktický bezpilotní vzdušný prostředek určený pro mise zpravodajství, sledování, zjišťování cílů a průzkumu ISTAR (Intelligence, Surveillance, Target Acquisition and Reconnaissance) nad vodní hladinou i pevninou.

„Vidíme, že stále více ozbrojených sil a poloveřejných agentur po celém světě se zabývá otázkou, jak mohou bezpilotní letecké systémy posílit své zpravodajské a sledovací schopnosti. Flexrotor se svislým vzletem a přistáním, zapadá do firemní strategie rozšíření naší nabídky UAS,“ uvedla Mathilde Royer, vedoucí strategie a udržitelnosti divize Airbus Helicopters.

Airbus Helicopters rozšíří portfolio dronů akvizicí společnosti Aerovel

„Společně s VSR700 budeme pokračovat ve vývoji spolupráce mezi pilotovanými a bezpilotními letouny, abychom zákazníkům nabídli zlepšení a rozšíření schopností pro plnění misí, které potřebují k monitorování a ochraně komunit a kritické infrastruktury, a zároveň zachovali základní aktiva, jakými jsou vrtulníky,“ doplnila Mathilde Royer.

Aerovel v současné době zaměstnává více než 30 lidí s významným potenciálem růstu. Vývoj a výroba UAS Flexrotor bude pokračovat v zařízení společnosti v Bingenu ve státě Washington.

Text: Jiří Kučírek
Foto: Airbus

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.