Nové vlaky RegioPanter zvyšují komfort cestování v Česku

Odhadovaná doba čtení 3 min dlouhý text

Nový regionální vlak RegioPanter v barvách PID spustil dnes provoz na lince S4 spojující Prahu a Kralupy nad Vltavou. První jednotka v ostrém provozu přivítala své první cestující. Do konce tohoto roku se plánuje nasadit celkem 22 nových jednotek RegioPanter PID do tratí v Praze, ve Středočeském a Ústeckém kraji, což zvýší kapacitu příměstských elektrických vlaků o 4 950 míst. Tyto vlaky jsou plně klimatizované, bezbariérové a vybavené palubní Wi-Fi sítí.

Jednotka číslo 640.234 vyjela z pražského Masarykova nádraží dnes v 09:12 hodin.

Ministr dopravy Martin Kupka prohlásil: “Statisíce lidí každý den dojíždějí vlakem z Středočeského kraje do Prahy. Nové moderní jednotky, jako jsou RegioPantery, nabízejí lepší a pohodlnější cestování, což by mělo přilákat ještě více cestujících na české železnice.”

Hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková uvedla: “Investice do veřejné dopravy zvyšují její atraktivitu pro cestující a pomáhají uvolnit přetížené silnice ve Středočeském kraji.”

Náměstek primátora Prahy Zdeněk Hřib zdůraznil důležitost zvyšování komfortu cestujících v hromadné dopravě a modernizace vozového parku, aby se snížila zátěž pražských silnic.

Generální ředitel Českých drah Michal Krapinec prohlásil: “Nové vlaky posílí kapacitu elektrických příměstských vlaků a přinesou cestujícím více míst k sezení.”

Petr Tomčík, ředitel ROPID, uvedl: “Nové vlaky by mohly přilákat další cestující z řad řidičů aut, kteří každý den zápasí s dopravními problémy na dálnici D8 a na silnicích do pražských Dejvic.”

Ředitel IDSK Zdeněk Šponar vyjádřil naději, že nové vlaky budou atraktivní pro současné i budoucí cestující ve veřejné dopravě.

Místopředseda představenstva a President Regionů CZ/SK a Central East ve Škoda Group Tomáš Ignačák řekl: “Nové RegioPantery představují novou páteř regionální flotily Českých drah a mohou přilákat více cestujících k veřejné dopravě.”

Nové RegioPantery budou od prosince 2024 nasazeny na linku S4 Praha – Kralupy nad Vltavou – Ústí nad Labem a na linku R41 Praha – Kolín – Kutná Hora. Tyto vlaky nabídnou vysoký komfort cestování a zvýší atraktivitu veřejné dopravy v regionu.

Jednotky řady 640.2 RegioPanter pro PID jsou součástí kontraktu na výrobu 60 vlaků pro České dráhy. Jsou plně vybaveny moderními prvky a nabízejí vysoký standard cestování.


Zdroj a foto:  Středočeský kraj

Také by se vám mohlo líbit

Více od autora

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments