Helldivers 2 prodali 12 milionů kusů. Jde o nejrychleji prodávanou hru od Sony
zdroj: Arrowhead Game Studios

Helldivers 2 prodali 12 milionů kusů. Jde o nejrychleji prodávanou hru od Sony

14. 5. 2024 15:30 | Byznys | autor: Šárka Tmějová |

Ačkoliv se Helldivers 2 v posledním týdnu proslavili spíše v negativním smyslu po kontroverzi s povinným propojením účtu na Steamu s PlayStation Network a následnému stahování hry z mnoha trhů, jejich karavana jede dál. Dokonce tak daleko, že se akce o šíření demokracie stala nejrychleji prodávanou hrou vydávanou Sony, když během 12 týdnů prodala na PC a PS5 přes 12 milionů kopií. Předběhla tak dosavadního rekordmana, God of War Ragnarök, který prodal 11 milionů kopií za prvních 10 týdnů. Vyplývá to z finanční zprávy Sony za uplynulý fiskální rok.

„Je šílené si uvědomit, že už máme víc Helldiverů než Švédů,“ glosuje prodejní úspěch šéf švédského studia Arrowhead Johan Pilestedt na sociální síti X. „Masivní úspěch pro všechny, kdo se na Helldivers 2 podíleli. Masivní díky komunitě za vaši podporu, vášeň a oddanost v boji za demokracii!“

Prodeje Helldivers 2 nejsou jediným číslem, kterým se herní divize Sony v prezentaci finančních výsledků pochlubila. Během uplynulého fiskálního roku se jí povedlo prodat 20,8 milionů konzolí PlayStation 5, což je mírně pod revidovaným prodejním cílem 21 milionů, který si společnost znovu vytyčila před několika měsíci.

V posledním čtvrtletí se potom prodalo 4,5 milionu konzolí, což je skoro o třetinu méně než ve stejném období loni, kdy se Sony podařilo prodat 6,3 milionu kusů. Prodeje PlayStation 5 celosvětově meziročně klesly a společnost očekává, že budou klesat i nadále. Projekce Sony tak nyní ukazují, že v letošním fiskálním roce prodeje klesnou na 18 milionů konzolí.

Počet aktivních uživatelů PlayStation Network, kteří se přihlásí alespoň jednou měsíčně, se naopak o 10 milionů zvedl na 118 milionů. Rostl také prodej softwaru pro PlayStation 5 i PlayStation 4, s přírustkem přes 22 milionů je celkové číslo více než 286 milionů kopií. Mírně v tomto ohledu vzrostl podíl digitálních her, od fyzických nosičů si ukously další tři procenta a v loňském fiskálním roce činil už 70 procent.

Nejnovější články