hw
SteelSeries uvádí nový headset Nova 5 a doprovodnou mobilní aplikaci pro konzolisty

SteelSeries uvádí nový headset Nova 5 a doprovodnou mobilní aplikaci pro konzolisty
16:37, 14.05.2024

Společnost SteelSeries, přední světový výrobce herních a esportových periferií, rozšiřuje řadu headsetů o model Arctis Nova 5 a s ním spojenou doprovodnou mobilní aplikaci.

Týmy SteelSeries stanovily tři hlavní cíle při vývoji nového headsetu v rámci oceňované řady Arctis Nova: výrazně zkvalitnit zvuk ze hry pro hráče na konzolích Xbox a PlayStation, vyvinout prémiový bezdrátový headset za dostupnou cenu, a v neposlední řadě umožnit hráčům hrát déle a intenzivněji.

Výsledkem práce je nový Arctis Nova 5 a doprovodná aplikace Nova 5 App, první aplikace svého druhu, která hráčům poskytuje přístup k více než 100 přednastaveným audio profilům. Headset dále dává volnost pro přepínání bezdrátového připojení mezi vysokorychlostní 2,4GHz sítí, resp. Bluetooth 5.3 stisknutím tlačítka a mimořádnou více než 60hodinovou výdrž baterie. To vše v kategorii „cenově dostupný luxus“ za cenu 129,99 dolarů.

Klik pro zvětšení (SteelSeries uvádí nový headset Nova 5 a doprovodnou mobilní aplikaci pro konzolisty)

„Inovace nás posunují kupředu, rozvíjí kreativitu, motivují nás překonávat hranice tak, abychom hráčům vždy poskytovali prvotřídní zvukové zážitky,“ říká Ehtisham Rabbani, SteelSeries CEO, a dodává: „Uvedení nového headsetu Arctis Nova 5 a doprovodné aplikace s více než 100 audio profily mění pravidla hry a poskytuje hráčům mimořádnou zvukovou výhodu při hraní na konzolích.“

Na zvuku zkrátka záleží. Pokud jde o poskytování konkurenční výhody hráčům, stojí SteelSeries na čele vývoje špičkového herního vybavení a je tahounem nejen esportu již více než dvě desetiletí. S rostoucí popularitou hraní se SteelSeries intenzivně zaměřuje na maximální herní zážitek a definuje herní životní styl. Podle údajů z ledna 2024 je na světě více než 3,4 miliardy hráčů, což zahrnuje 887 milionů PC hráčů, 334 milionů hráčů vlastnící konzoli PlayStation, 247 milionů Nintendo, 227 milionů Xbox a 2,8 miliardy mobilních hráčů, kteří obvykle hrají také na dalších platformách.

Headset SteelSeries Arctis Nova 5 je dokonale připraven pro hraní na konzolích Xbox, PlayStation, Nintendo Switch a dalších platformách. Hlavními přednostmi jsou:

Doprovodná mobilní aplikace Nova 5 – revoluční aplikace s více než 100 přednastavenými audio profily pro konkrétní hry, které byly pečlivě přizpůsobeny každé hře profesionály z audio oboru, esportu a herními vývojáři. Hráč má možnost měnit své nastavení během hry v reálném čase bez nutnosti vypnout hru. Precizně vyladěné audio profily pro hry jako jsou Fortnite, Apex Legends, Minecraft a další dávají hráčům konkurenční výhodu slyšet i to, co ostatní nemají šanci zaslechnout.

Na míru vyvinuté výkonné neodymové magnetické měniče – umožňují hráčům slyšet všechny detaily s čistými výškami, přesnými středy a hlubokými basy. Speciálně navržené neodymové magnetické měniče jsou vyrobeny ze slitiny vzácných kovů, aby zajistily uživatelům dokonalý zvukový zážitek, ať už hrají jakoukoli hru nebo poslouchají kteroukoli hudbu.

Klik pro zvětšení (SteelSeries uvádí nový headset Nova 5 a doprovodnou mobilní aplikaci pro konzolisty)

Rychlé přepnutí bezdrátového připojení – stisknutím tlačítka lze snadno přepínat mezi vysokorychlostním připojením přes 2,4GHz síť a Bluetooth 5.3. Mobilní připojení zůstává ve stand-by režimu, zatímco je hráč ve hře, takže je schopen snadno přijímat hovory. Zároveň zachovává zvolený herní profil v 2,4GHz pásmu aniž by ovlivnil specifický profil pro přenos zvuku přes Bluetooth.

Hraní napříč platformami – kompaktní USB-C adaptér umožňuje hráčům snadno přecházet mezi všemi platformami. Je kompatibilní s konzolemi Xbox, PlayStation, Nintendo Switch, ale také PC, Meta Quest, stejně jako s mobily a tablety podporujícími USB-C připojení.

Mikrofon ClearCast 2.X – dvakrát větší šířka pásma, dvakrát větší čistota zvuku. Mikrofon ClearCast od SteelSeries je vybaven novou čipovou sadou s vysokou šířkou pásma 32kHz/16Bit pro čistou a jasnou komunikaci. Navíc mají PC hráči možnost využít dodávaného softwaru Sonar využívajícího umělé inteligence k eliminaci šumu a okolního hluku. Jedinečný design zajišťuje jeho neviditelnost v zataženém stavu do náušníku a otevírá možnost použití sluchátek na cestách.

Více než 60 hodin bezdrátového hraní – celková výdrž baterie 60 hodin odpovídá každodennímu použití, tedy 7 dní v týdnu po 8 hodinách. Funkce rychlého nabíjení přes USB-C nabízí dalších 6 hodin výdrže za pouhých 15 minut.

Aplikace Sonar Audio – první profesionální parametrický ekvalizér určený pro hráče. Sonar byl speciálně navržen a je neustále vyvíjen tak, aby povýšil jakýkoli herní headset na novou úroveň a poskytl hráčům neomezené možnosti nastavení a přizpůsobení zvuku ve hrách, týmové komunikaci a mikrofonu. Umožňuje jim nastavit každý jednotlivý vstup, frekvenci a slyšet tak jen ty zvuky, na kterých opravdu záleží.

Headsety SteelSeries Arctis Nova 5/5X/5P Wireless jsou celosvětově k dispozici prostřednictvím www.SteelSeries.com a u lokálních prodejců za doporučenou koncovou cenu 139,99 euro. Aplikace SteelSeries Sonar je zdarma ke stažení na webové stránce SteelSeries.com/gg/sonar.


DALŠÍ

CGwillWin