Slovácko zvítězilo v Mladé Boleslavi a oživilo naději na poháry

foto Utkání 3. kola nadstavby první fotbalové ligy, skupina o titul: FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko, 14. května 2024, Mladá Boleslav. Zleva Antonín Vaníček z Mladé Boleslavi a Pavel Juroška ze Slovácka.

Mladá Boleslav - Fotbalisté Mladé Boleslavi prohráli ve třetím kole ligové nadstavby ve skupině o titul se Slováckem 0:1. Vítězství zajistil hostům ve čtvrté minutě Pavel Juroška. Tým z Uherského Hradiště, který v utkání nezvykle ani jednou nefauloval, vyhrál v nejvyšší soutěži po devíti zápasech a oživil naději na účast v pohárech. Z šestého místa neúplné tabulky ztrácí už jen tři body na Boleslav, která drží čtvrtou příčku zaručují start v kvalifikaci Evropské konferenční ligy. Středočeši nenavázali na víkendové vítězství v Ostravě a Slovácko v lize posedmé za sebou neporazili.

Celek z Uherského Hradiště se musel obejít bez hlavního trenéra Martina Svědíka, který byl v minulém kole v Plzni vyloučen. Na lavičce ho zastoupil asistent Jan Baránek. Moravanům se povedl úvod utkání a hned ve čtvrté minutě se ujali vedení. Havlík rozehrál rohový kop, Kalabiška sklepl míč před hranici šestnáctky a volný Juroška tvrdou střelou otevřel skóre.

Hostům patřil celý první poločas a vytvářeli si další šance. Havlíkova rána z přímého kopu mířila k tyči, brankář Mikulec se však blýskl skvělým zákrokem. Kvasina pak vyběhnutého gólmana překonat dokázal, míč směrující do brány ještě odkopl Král. Holzer střelou zdálky Mikulce v 31. minutě zaskočil, domácí ovšem pro změnu zachránilo břevno.

Mladá Boleslav do přestávky ani jednou nevystřelila na branku. Znovu se ukázalo, že Slovácko pro ni není oblíbeným soupeřem. Doma ho v lize již pošesté za sebou neporazila. Trenér Středočechů Holoubek nachystal dvojité střídání, do druhého poločasu přišli na trávník Kušej s Živným.

Mladoboleslavští si ale dál nevěděli rady. Naopak zvýšit mohl hostující Blahút, který jen těsně minul branku. V závěru oživil hru domácích zkušený Matějovský, žádný očekávaný tlak vedoucí alespoň k vyrovnání se ovšem nedostavil. Vítězný tým zdobila mimořádná disciplinovanost, Slovácko v zápase ani jednou nefaulovalo. Celek z Uherského Hradiště zopakoval v Boleslavi prosincovou výhru 1:0.

Hlasy trenérů po utkání:

David Holoubek (M. Boleslav): "Měli jsme velmi špatný vstup do utkání. I když jsme ve druhém poločase zvýšili aktivitu a vytvořili před soupeřovou brankou pár závarů, nebyli jsme přesní a zaslouženě prohráli. Těžce se mi prohra hodnotí. Je škoda, že jsme nezvládli domácí zápas. Chyběla nám kvalita a větší hlad po gólech. Hra v poslední třetině hřiště je vysoká škola fotbalu, tam je potřeba mít kvalitu a my máme ještě na čem pracovat."

Jan Baránek (asistent trenéra Slovácka): "Dobře jsme do utkání vstoupili, dali jsme brzo gól a mohli jsme vyrážet do brejku ze zajištěné obrany. Nepouštěli jsme Boleslav do šancí a i když po přestávce střídáním přidala do hry kreativní hráče, velké šance si nevytvořila. Škoda byla, že jsme neproměnili alespoň jeden brejk v uklidňující druhý gól. Jedeme domů s radostí, že jsme zpátky ve hře o Evropu."

Zdroj: www.fkmb.cz.

3. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 0:1 (0:1)

Branka: 4. Juroška. Rozhodčí: Černý - Paták, Podaný - Kocourek (video). ŽK: Jawo (Boleslav). Diváci: 1844.

Ml. Boleslav: Mikulec - Kostka, Suchý, Král, Kadlec (63. Suchomel) - Sakala (73. Matějovský), Karafiát - Jawo (46. Žitný), Ladra, Vaníček (46. Kušej) - Hilál (63. Pulkrab). Trenér: Holoubek.

Slovácko: Heča - Reinberk (50. Blahút), Hofmann, Kalabiška, Holzer - Kohút (81. Trávník), Havlík - Juroška (69. Daníček), Kim Sung-pin (69. Mihálik), Sinjavskij - Kvasina (81. Vecheta). Trenér: Baránek.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 9.06.2024 ČTK

Reklama

22°C

Dnes je neděle 9. června 2024

Očekáváme v 03:00 15°C

Celá předpověď