TOPlist

Tenhle senzor od Xiaomi detekuje i vaše nejmenší pohyby. Stojí málo a vydrží tři roky bez nabití

xiaomi human body sensor (1)
  • Na čínský trh se dostává nový senzor od Xiaomi
  • Je určen k detekci i těch nejméně nápadných lidských pohybů
  • Je až překvapivě levný a bez nabití vydrží až tři roky provozu

Xiaomi rozšiřuje své portfolio produktů chytré domácnosti. Na čínský trh firma přinesla nový senzor, jehož cílem je detekovat i ty nejméně nápadné lidské pohyby v jeho okolí. Zaujme nejen vysokou přesností, ale také cenou, která v rámci aktuálně probíhajícího crowdfundingu na platformách Xiaomi Youpin a Xiaomi Mall činí 119 jüanů (asi 380 Kč bez daně). Jakmile se oficiálně dostane do předprodeje, bude stát 149 jüanů (v přepočtu 470 Kč).

Xiaomi Human Body Sensor, jak se novinka jmenuje, představuje dosud chybějící článek v ekosystému chytré domácnosti Xiaomi – až do nynějška mohli uživatelé v rámci smart home používat tak maximálně pohybové senzory třetí strany.

xiaomi human body sensor

Zařízení s bílou konstrukcí, která tak trochu připomíná houbu nebo lampičku na noční stolek, dovede detekovat i vaše nejméně výrazné pohyby, a to včetně dýchání. Používá k tomu radar s milimetrovými vlnami a speciální algoritmus vyhodnocující výsledky z více infračervených senzorů.

Díky magnetům, silně lepící základně a tomu, že funguje zcela bezdrátově, je možné Xiaomi Human Body Sensor umístit v podstatě kamkoliv – klidně jej i někam fikaně schovat. Musíte přitom jen myslet na to, že jeho úhel záběru činí 130°. Za zmínku dále stojí baterie typu CR2450, s níž bez nabití dovede ustát až tři roky provozu.

Vlastníte nějaký Xiaomi produkt do domácnosti?

Zdroj: Gizmochina

Adam Kurfürst
O Autorovi - Adam Kurfürst

Adam studuje na gymnáziu a technologické žurnalistice se věnuje od svých 14 let. Pakliže pomineme jeho vášeň pro chytré telefony, tablety a příslušenství, rád se… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)