e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 17. až 19. května

publikováno: 15.5.2024, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Uprostřed máje se s akcemi doslova roztrhl pytel. Užít si můžete muzejní noc v Žatci s hudbou, s vláčky v Lužné nebo v Duchcově s kelty. Čekají vás slavnosti v Jirkově, Údlicích, pouť v Jimlíně, food festival v Kadani a mnoho dalšího.

Minifestival zdarma
V zámeckém parku v Postoloprtech se bude konat hudební festival, na němž vystoupí Tony Ducháček a Garage a začínající muzikanti ze Skutečné ligy - Fret, Vosolit" Martin Jáchym a Přísun povolen. Program startuje v sobotu 18. května v 16,00 hodin.

Fíkův vlak
V sobotu 18. května pojede zvláštní vlak Maxipsa Fíka z Mostu do Kadaňského Rohozce. V cíli bude připraveno občerstvení. Z Mostu vyjíždí ve 12,26 hodin, pokračuje přes Jirkov, Chomutov, Kadaň a v cíli bude krátce před druhou odpoledne. Zpět odjíždí v 15,01 hodin.

Noc v železničním muzeu
Letos se železniční muzeum v Lužné u Rakovníka připojí k oblíbenému Festivalu muzejních nocí, a tak můžete v pátek 17. května nasát atmosféru odpočívajícího muzea a krásných strojů ve večerních hodinách od 18,00 do 23,00 hodin nebo využít komentované prohlídky s průvodcem. Součástí akce budou jízdy historického motoráčku Hurvínek mezi Lužnou a Rakovníkem. První vyjíždí v 17,40 hodin, poslední ve 22,50 hodin, připraveno je celkem pět jízd.

Veletrhy v Lounech
Autosalon Louny, Rodina a volný čas, Řemesla a kreativita - tyto tři výstavy se budou konat od pátku do neděle na výstavišti v Lounech. Otevřeno bude každý den od 9,00 do 17,00 hodin. Připraven je i doprovodný program jako ukázky aktivit hasičů a policistů, jízdy na čtyřkolkách nebo historickuým vozem Škoda SDH, soutěže pro děti, ukázky výcviku dravých ptáků. V sobotu se koná také košt vín z Podkrušnohoří a Českého středohoří.

Víkend pro Mederovu zahradu
Přijďte od pátku do neděle do zahrady Mederova domu v Žatci a zasaďte tam bylinky či květiny, ať tato zahrada rozkvete. Otevřeno je od pátku do neděle od 10,00 do 16,00 hodin.

Výlet okolím Krupky
Klub českých turistů z Krupky zve na výlet za krásami okolí města Krupka - Po stopách Davida. Sraz účastníků je v sobotu 18. května na autobusové zastávce Krupka - Bohosudov, MěÚ po 9. hodině. Odjezd autobusu na Komáří vížku v 9,22 hodin. Trasa měří cca 21 km a vede z Komáří vížky do Fürstenau, Kohlhaukuppe, na Cínovec a do Dubí.

Muzikály v letním kině
Letní kino v Chomutově nabídne o víkendu tři muzikály a jedno divadelní představení. V pátek můžete slyšet hudbu Michala Davida v muzikálu Děti ráje, v sobotu zábavnou show s hity Muzikál naruby a v neděli oblíbenou Noc na Karlštejně. V neděli odpoledne navíc letní scéna uvádí britskou komedii Na poslední chvíli.

Kludského zahrada
Zahrada Kludského vily v Jirkově, kde dnes sídlí knihovna, ožije festivalem. V sobotu 18. května od 14,00 hodin se děti i dospělí mohou těšit na kabinet létajících úžastností a žonglérskou dílnu, divadelní představení, vystoupení Tlapkové patroly a prasátka Pepiny, skupiny Waste, Tribute to J. Hendrix Band Of Gypsys a Alchymie. 

Festival jídla
Šestý ročník Food festivalu se koná na náměstí v Kadani v neděli 19. května od 10,00 hodin. Do Kadaně opět zavítají známí kuchaři a také herec Zdeněk Podhůrský, který bude též vařit. Hrát bude kapela Crazy Dogs. Tématem letošního ročníku je Není knedlík jako knedlík!

Farmářská slavnost
Jídlo, pití a zábava bude v programu také v Žatci na náměstí Svobody. V sobotu 18. května od 8,00 do 12,00 hodin se tam koná květnová farmářská slavnost. Kromě výrobků a produktů regionálních pěstitelů a výrobců program doplní kejklířské vystoupení, divadlo pro děti a irský folk.

Speciální prohlídky kláštera
O víkendu můžete prožít netradiční prohlídky oseckého kláštera. V sobotu ve 21,30 hodin vychází noční prohlídka a v neděli od 12,00 oživí prohlídku hudební vystoupení Tatiany a Daniela K. Pernetových na varhany.

Kelti v muzeu
V rámci Mezinárodního dne muzeí pořádá muzeum v Duchcově den s kelty. V sobotu 189. května od 9,00 do 18,00 hodin se můžete setkat s ukázkami výrobků keltských řemesel, zároveň bude v tento den možné zdarma navštívit expozici Historie města Duchcova, kde se nachází známý keltský poklad z Lahoště.

Muzejní noc
Další muzeujní noc se koná v Žatci, kde se páteční večer 17. května ponese v duchu žateckých kapel a jejich vystoupení. Tento den se totiž otevírá výstava Hudební scéna v Žatci. Začátek v 17,00 hodin. Podrobný program dne v Magazínu.

Prohlídka parku
František Kroupka zve na další z komentovaných prohlídek zámeckého parku v Klášterci nad Ohří. Procházka začíná před kašnou u zámku v neděli 19. května v 15,00 hodin. Vstupenky v infocentru.

Novohradská pouť
O víkendu 18. a 19. května se na zámku Nový Hrad v Jimlíně na Lounsku koná pouť. Návštěvníky po oba dny od 10,00 do 17,00 hodin pobaví historická hudba, tržiště, divadlo, historický šerm, sokolník, akrobacie a pouťové atrakce.

S létem o závod
Druhý ročník běhu se koná na městském koupališti v Podbořanech v sobotu 18. května. Registrace na místě od 8,30 hodin, první dětské starty v 9,30 hodin. Připraveny jsou trasy pro velké i malé, hlavní závod bude startovat v 11,00 hodin.  Večer proběhne na koupališti taneční večer s kapelou IZZY.

Festival Rockáč
V Březně u Chomutova, na pódium v parku, se bude v sobotu 18. května konat festival Rockáč v Březně. Od 17,00 hodin budou hrát kapely Lucie Revival, MadRide, Horkou Ji Slízej a Kabát Tribute.

Reuse den
Inspirativní den plný aktivit pro děti i dospělé, SWAPu, tvoření je připraven v Zahradním domě a okolí v Teplicích na neděli 19. května od 10,00 hodin. Celý den bude probíhat bezplatná výměna věcí jako jsou knihy, květiny či oblečení. Workshopy se zaměří na výrobu papírové tašky, ozdobu květináče či malování obrázků. Nebude chybět i opravář nebo 3D tisk náhradních dílů a švadlena. Na program naváže tradiční Malá Paříž s hudbou.

Májové slavnosti
V Údlicích na Chomutovsku se v sobotu 18. května chystá den plný zábavy pro celou rodinu. Pro děti jsou připraveny nafukovací hrady, balónková show, maskoti Tlapkové patroly, pro dospělé  celodenní program kultury a hudby spojený s jarmarkem lokálních i přespolních umělců a tvůrců a občerstvení. Program se bude odehrávat v areálu zámečku.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí

Foto: Zámek Nový Hrad.