Hotelový start-up Mews akvíruje německý HS3 Hotelsoftware

DomůByznys

Hotelový start-up Mews akvíruje německý HS3 Hotelsoftware

Devátá akvizice Mews. Český jednorožec posiluje své působení v Německu a akvíruje HS3 Hotelsoftware.

Heureka Group kupuje analytickou společnost Dataweps
Polské Allegro dokončilo akvizici Mall Group a WE|DO za 881 milionů eur
Solitea akvizicí získala ostravskou skupinu D3Soft
Luigi’s Box kupuje konkurenta v optimalizaci vyhledávání Persoo

Mews, cloudový poskytovatel služeb v oblasti pohostinství, reaguje na vývoj pohostinství na německém trhu. Tamní digitalizace po pandemii nabírá na obrátkách a hotely více přecházejí na cloudová řešení.

V návaznosti na poslední investici ve výši 110 milionů dolarů společnost Mews urychluje svůj růst a akvíruje HS3 Hotelsoftware, lokální systém pro správu nemovitostí. Mews díky tomu v Německu rozšiřuje své působení a posiluje v zemi svou zákaznickou základnu o 93 %.

V současné době v Německu, Rakousku a Švýcarsku využívá software Mews více než 700 hotelů, apartmánů, hostelů a kempů. V regionu je zároveň přes 30 000 lůžek spravováno prostřednictvím softwaru Mews. 76 % zákazníků v Německu tvoří malé a střední hotely, včetně hotelu Oderberger v Berlíně, harry’s home a Paulinehof.

„Stále více německých hoteliérů se ohlíží po automatizaci a inovacích, které by zdokonalily způsob poskytování jejich služeb. Transformace, kterou pozorujeme, se neomezuje pouze na velké hotelové skupiny. Významná část inovací se odehrává u menších rodinných podniků, kde hoteliéři digitalizují své provozy, aby svým hostům poskytli kvalitnější a personalizovanější zážitky,“ říká Richard Valtr, zakladatel Mews.

Devátá akvizice Mews

Společnost HS3 Hotelsoftware byla založena v roce 2009. Více než 15 let pomáhá hotelům předčit očekávání hostů a disponuje týmem s expertízou v oblasti optimalizace hotelového provozu. Společnost HS3 Hotelsoftware, jejíž software používá přes 3 500 zákazníků, je známá svým intuitivním ovládáním a schopností zefektivnit procesy.

„Německý trh pohostinství zažívá rychlou transformaci, která zvyšuje laťku požadavků hostů. Proto je spojení sil se společností Mews pro náš tým, zákazníky i budoucnost pohostinství v Německu opravdu stěžejní,“ říká Thorsten Mesch, CEO společnosti HS3 Hotelsoftware.

„Region německy mluvících zemí se rychle stal jedním z našich nejsvižněji rostoucích trhů, kde se stále více nezávislých hoteliérů snaží modernizovat své procesy. Akvizice společnosti HS3 Hotelsoftware je významným krokem k tomu, abychom pomohli dalším hoteliérům přejít na cloud. Již nyní jsme ztrojnásobili počet pokojů v Německu, které jsou spravovány prostřednictvím společnosti Mews. Jsme nadšeni, že u nás můžeme přivítat skvělý tým a podpořit zákazníky HS3 v poskytování pozoruhodného pohostinství po mnoho dalších let,“ dodává Matt Welle, CEO Mews.

Akvizice, kterou řídila společnost Mews Ventures s cílem urychlit transformaci v pohostinství, dále posiluje závazek společnosti poskytovat technologie, které zjednodušují provoz moderním hoteliérům a jejich hostům. V rámci své větší přítomnosti v Německu se společnost Mews v červnu zúčastní dalšího ročníku festivalu Das Hospitality Festival.

Zdroj: Mews

KOMENTÁŘE

WORDPRESS: 0
DISKUZE 0