TOPlist

Nová úroveň vyhledávání! Google Fotky se naučí skvělou funkci „Ask Photos“

fotky google ask photos
  • Google na konferenci I/O 2024 oznámil vylepšení aplikace Fotky Google
  • Naučí ji hledat fotografie pomocí hlasového vstupu
  • Umí dokonce podle fotografií najít důležité momenty ve vašem životě

Google na konferenci I/O 2024 oznámil mimo jiné novinku pro Fotky Google, funkci Ask Photos. Když budete potřebovat najít fotku, bude možné tak učinit pomocí hlasu. Nová funkce jde nad rámec běžného vyhledávání obrázků, přičemž Gemini dokáže detekovat jeho obsah. Google uvedl příklad poznávací značky auta s výzvou k otázce, jaká je RZ na konkrétním modelu auta. Aplikace pak byla schopna identifikovat a zobrazit fotografie podle zadaných požadavků.

V jiném příkladu dokázal Gemini přesně určit, kdy se dítě učilo plavat, a to na základě obrázků, které již byly v uživatelské knihovně Fotek Google. Samozřejmě, aby toto mohlo fungovat, musíte mít zálohované fotografie s příslušným obsahem.

Rozšířené zadání

Kromě popisu je možné zadat i datum a místo. Slouží to jako upřesnění a zadává se po položení hlavní otázky. Mimo jiné zadání místa a času zrychlí vyhledávání. Vyhledávání Ask Photos bude možné používat i u videí, ale živé demo Google neukázal.

ask photosAsk Photos, I/O 2024

Dostupnost

Ask Photos se začne zavádět v nadcházejících měsících, přičemž předběžným časovým rámcem vydání je „léto“. Nebylo uvedeno, zda bude vyžadovat připojení k internetu, nebo zda bude k dispozici lokálně na vašem zařízení.

Povídáte si s mobilem?

Zdroj: 9to5google

Libor Foltýnek
O Autorovi - Libor Foltýnek

Libor Foltýnek je redaktor s rozsáhlými zkušenostmi v oblasti technologií a fotografie. Jeho práce je charakterizována důkladným výzkumem, poutavým vyprávěním a praktickými radami, které zpřístupňují… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)