Albon podepsal dlouholetou smlouvu s Williams Racing

Albon podepsal dlouholetou smlouvu s Williams Racing

Alexander Albon dnes podepsal několikaletou smlouvu s Williams Racing. Ve stáji tak zůstane i po změně pravidel formule 1 v roce 2026. Věří, že tato spolupráce posune jeho i samotný tým zpátky do čela startovního roštu, jako tomu bylo v minulosti.

Alexander Albon se dnes zavázal k dlouhodobé spolupráci s týmem Williams Racing. Thajský jezdec podepsal víceleté prodloužení smlouvy, které přenáší partnerství do nové éry pravidel formule 1 a demonstruje společnou víru ve vzestupnou trajektorii týmu.

Od svého příchodu do týmu Williams Racing prokázal Albon mimořádné odhodlání a obětavost na trati i mimo ni. Jeho výkony od doby, kdy nastoupil před šampionátem formule 1 v roce 2022, byly nedílnou součástí pokroku a úspěchu týmu a jeho úsilí významně přispělo k nejlepšímu umístění týmu v šampionátu od roku 2017, kterým bylo loňské sedmé místo.

Rozšíření spolupráce podtrhuje závazek týmu Williams Racing vybudovat konkurenceschopný tým, který bude schopen bojovat o stupně vítězů a šampionáty ve formuli 1.

„Jsem nesmírně šťastný, že zůstávám ve Williams Racing a že mohu pokračovat v práci s tak talentovaným a oddaným týmem lidí,“ řekl Alex. „Začátek roku byl obtížný, ale od chvíle, kdy jsme nastoupili do týmu Williams, jsme společně udělali výrazný pokrok a viděl jsem obrovské změny, které se odehrály v zákulisí, abychom se vrátili do čela startovního pole. Je to dlouhodobý projekt, kterému opravdu věřím a chci v něm hrát klíčovou roli, a proto jsem podepsal víceletou smlouvu. Cesta bude trvat dlouho, ale jsem přesvědčen, že budujeme správný tým, který se posune vpřed a v příštích letech dosáhne velkých úspěchů.“

Šéf týmu James Vowles, dodal: „Jsme rádi, že jsme si zajistili Alexovu dlouhodobou budoucnost ve Williams Racing. Má výjimečný talent, technický přínos a oddanost věci a je to obrovský hlas důvěry ve Williams a cestu zpět ke konkurenceschopnosti, na které teď jsme. Od svého nástupu Alex neustále prokazuje svou schopnost pracovat pod tlakem a podepsání smlouvy na delší dobu je velkým dílem skládačky, která nás posune na vyšší příčky.“

Sdílejte na:
Zavřít