Žďár nad Sázavou se má omluvit bývalému tajemníkovi Havlíkovi

Krajský soud v Brně vynesl rozsudek ve sporu s bývalým tajemníkem Městského úřadu Janem Havlíkem, dnes zastupitelem opozičního uskupení Změna 2018. Ve sporu jde o čest a dobrou pověst bývalého tajemníka Havlíka a důvody jeho propuštění z pracovního poměru před několika lety. Původní rozsudek soudu prvního stupně najdete přímo zde.

Rozsudek (odvolacího) Krajského soudu v Brně zní:

I. Rozsudek soudu prvního stupně se v I. výroku mění tak, že žaloba na zdržení se šíření výroku o tom, že žalobce ve funkci tajemníka Městského úřadu ve Žďáru nad Sázavou jednal nekompetentně, se zamítá.


II. Rozsudek soudu prvního stupně se ve II. výroku mění jen ohledně doby zveřejnění omluvy tak, že žalovaný je povinen ponechat zveřejněnou omluvu na homepage webu žalovaného www.zdarns.cz po dobu 1 měsíce od zveřejnění; ve zbytku se rozsudek soudu prvního stupně ve II. výroku potvrzuje.

III. Žalovaný je povinen zaplatit žalobci k rukám jeho zástupce do 3 dnů od právní moci tohoto rozhodnutí na náhradě nákladů řízení před soudy obou stupňů částku, která bude specifikována v písemném vyhotovení rozhodnutí.

Starosta Žďáru nad Sázavou Martin Mrkos chce vyčkat s dalšími kroky až na písemné vyhotovení rozsudku. „Žijeme v právním státě,“ uvedl starosta Mrkos s tím, že bude informovat o dalším postupu.

„Jsem rád, že soud po čtyřech letech očistil moje jméno. Cesta ke spravedlnosti nebyla rychlá ani levná, ale dobré jméno za to stojí. Očekávám, že město bude v tomto zbytečném sporu pokračovat. Platí to občané a ty co rozhodují, to nic nestojí,“ sdělil Jan Havlík.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů