Dostat se hloub sami do sebe. Nový hudební projekt Kluci z garáže vydává debutové EP

15. květen 2024

Hudebníci Václav Peloušek (Toyota Vangelis), Matěj Dvořák (BoLs/sLoB) a Matteo Ruggiero (sxilence) spojili síly a přichází s novým projektem Kluci z garáže. „Jednu dobu jsme se ve studiích potkávali paralelně. Tak nás napadlo, že když už máme každý s každým nějakou tu písničku, mohl by z toho být společný projekt. Rezonují v tom stejné estetické preference. Sledujeme a baví nás podobné věci. Chtěli jsme udělat zábavnou desku. Něco, co nám tady chybí,” popisuje projekt Václav.

Nový klubový boyband teď na začátku května vydal debutové eponymní EP, které odkazuje k žánrům UK garage, reggaeton nebo baile funk. Tři nové tracky s českými texty doplnil remix brněnského producenta Counta. Mix a producentskou supervizi pak zaštítil Oliver Torr. Křty proběhnou 6. června v pražském Bike Jesus a 7. června v brněnském Kabinetu Múz.

Ačkoliv nové trio sdílí podobné estetické produkční preference, nabízel se prostor ke vzájemnému učení. „Je to první projekt, na kterém zpívám česky. A to jsem nikdy nechtěl. S projektem BoLs/sLoB jsem cílil hodně na zahraničí. Ale dává mi velký smysl, že mě k tomu přesvědčil právě Vašek,” vysvětluje Matěj.

„Všichni nějak vidíme do produkce a můžeme se jeden na druhého spolehnout. A tak jsme se mohli posunout dál v osobním sdělení. Dostat se hloub sami do sebe. V něčem to bylo osvobozující. Ten tlak se rozprostřel na nás všechny a zůstala jen zábava. A to je vlastně motto toho EP. Byla zábava to tvořit, a do teď to rád poslouchám,” uzavírá Václav.

Co pro Kluky z garáže znamená slovo boyband? Kam se v blízké budoucnosti posunou hudební trendy? A jak bude vypadat živé vystupování nového projektu? Poslechněte si celý rozhovor s Václavem Pelouškem a Matějem Dvořákem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.