Jen ať to kope! Zvuk ostrý jako břitva prezentují Flohio, Chief Keef a Hinds

15. květen 2024

Někdy je potřeba dát si oraz, abyste učinili velký návrat. V novinkách to dokazují britská rapperka Flohio, kultovní drillová star Chief Keef i tuzemští Branko’s Bridge, kteří nasedají na koně s westernovými klobouky. Rotace Radia Wave vykazuje také připravenost na léto, a to nejen díky španělskému duu Hinds. Otočku o 360° (akorát že vůbec – je zpět u klubového zvuku) oceňujeme u Charli XCX a nechybí ani Remi Wolf. Make It Bang!

Flohio - Make It Bang
Credits: Samuel Knowles, Funmilayo Ohiosumah, Paul White, Roméo Testa
Label: Townsend Music Limited
Album: Make It Bang single

Britská rapperka Flohio si po vydání alba Out of Heart a následném turné dala na rok pauzu, teď se vrací se singlem Make It Bang. Ten vznikl ze spolupráce s producentem Karma Kid z Brixtonu, kde Flohio před deseti lety odstartovala svoji kariéru. „Chtěla jsem vydat něco zábavného, povzbuzujícího a lehkého po těžkém roce 2023. Píseň je inspirovaná Jersey club a elektronikou, přidala jsem do něj Londýn a svůj industriální zvuk. Miluju jak jsou zvuky v Make It Bang ostré,“ říká Flohio o nové skladbě. Na novou desku si ale ještě budeme muset počkat, teprve na ni prý sbírá nápady. „Makám víc než kdykoliv předtím,“ vzkazuje ale ještě fanouškům.

Chief Keef - Jesus ft. Lil Gnar
Credits: Caleb Sheppard, Keith Cozart, Kojo Bediako
Label: RBC Records
Album: Almighty So 2

Mixtape Almighty So vydal Chief Keef, když mu bylo osmnáct a pomohl mu ustanovit jeho kult drillové hvězdy. Po jedenácti letech se chicagský rapper vrací s Almighty So 2. O vydání mixtapu mluví už šest let, fanoušci zcela pochopitelně naznali, že už nikdy nevyjde, ale mýlili se – Chief Keef ho vydal minulý týden. Jen před dvěma měsíci přitom vydal společný mixtape s producentem Mike Will Made-It a slíbil s ním i album, které také zatím ještě nevyšlo. Na Almighty So 2 se objevují třeba Sexyy Red, Quavo, Tierra Whack a nebo Lil Gnar, který hostuje v tracku Jesus, v němž Chief Keef říká, že lidé by neměli vzhlížet k němu, ale k Ježíšovi. Track produkoval Mike-Will-Made it. Aby toho nebylo málo, Keef na léto ohlásil masivní americké turné. 

Hinds - Boom Boom Back ft. Beck
Credits: Ana Perrote, Beck Hansen, Carlotta Cosials, Sean Silverman, Jennifer Decilveo, Pete Robertson
Label: Lucky Number
Album: Boom Boom Back ft. Beck single

Ready na letní hit? Španělský indie projekt Hinds se z kvarteta stal dvojicí, právě takhle ale před třinácti lety Carlotta Cosials a Ana García Perrote začínaly. Čtvrté album  Viva Hinds, které vyjde na začátku září propaguje bezstarostný summer hit Boom Boom Back a na párty se zjeví i sám Beck. Do písně, která hodně připomíná jeho funkové desky z konce devadesátých let, se skvěle hodí. Hinds novou desku natáčely s Petem Robertsonem, bubeníkem The Vaccines a kromě Becka se na ní objeví i Grian Chatten z Fontaines D.C. Rodačky z Madridu budou na nové desce míchat angličtinu a španělštinu. 

Branko's Bridge - Social Guy
Credits: Vojtěch Vácha, Jonáš Verner, Daniel Král
Label: Space Tape
Album: Hobby Horse Cowboy

Pražská kapela Branko's Bridge prošla finálem exportního projektu Radia Wave Czeching i obměnou složení a teď konečně přichází s debutovou deskou. Na Hobby Horse Cowboy prezentují svůj původní surf rockem ovlivněný zvuk, ale přidávají k němu nové elementy. Novinka vyzařuje postpunkovou energií a westernovými prvky, které nás nutí vzpomenout na Ennia Morriconeho. Jak už naznačil pilotní singl I FEEL FINE, trio – nově doplněné o kytaristu Davida Moudrého (Aiko) – se v textech nebojí otevírat tíživá témata. „Osm písní lemují silné lidské příběhy i pocity vykořenění,“ říkají o albu sama kapela. Svěží popovka Social Guy, která morbidně popisuje intimní dilemata, putuje do naší novinkové rotace. Těšíme se také na zítřejší křest alba v pražských Kasárnách Karlín.

Charli XCX - 360
Credits: Alexander Guy Cook, Blake Slatkin, Charlotte Aitchison, Finn Keane, Henry Walter, Omer Fedi
Label: Atlantic Records
Album: Brat

Charli XCX pouští do světa třetí singl z očekávaného alba Brat a rozjíždí opravdu divokou meta hru. Napříč novými tracky si pohrává se svou vlastní pozicí ve světě popkultury, komentuje ji, prohlašuje se za kult, klasiku a ikonu. V klipu k novému singlu od mladého režiséra Aidana Zamiriho je dokonce hudebnice součástí komise “hot internetových holek”, které vybírají svou nástupkyni. Hvězdně obsazený krátký film, kde si mini roli střihly třeba Julia Fox nebo Chloe Sevigny, naznačuje, že album bude pojaté skutečně velkolepě. Po ne úplně přesvědčivé předchozí desce Crash by si Charli tentokrát mohla zlepšit reputaci!

Remi Wolf - Toro
Credits: Ethan Gruska, Jack DeMeo, Jared Solomon, Remi Wolf
Label: self-released
Album: Big Ideas

Remi Wolf před pár dny vydala další dva singly z chystaného druhého alba Big Ideas, na kterém má mít 13 skladeb. Po nedávné "Cinderella" vychází "Toro" a "Alone in Miami", přičemž první jmenovaná putuje do našeho playlistu. „Obě skladby jsem napsala ve stejném týdnu a v mé mysli byly vždy určeny k poslechu zády k sobě,“ uvedla Wolf v tiskové zprávě, kde dodává, že se jednalo o začátek roku 2022, kdy byla zrovna mezi turné. Na skladbě se dále podíleli Ethan Gruska a Jack Demeo. A o čem funky basou protkaná píseň je? „Upřímně řečeno, Toro je o sexu v hotelu,“ prozrazuje hudebnice.

Spustit audio