Spolupráce

Větrání budov rekuperací Vám pomůže přivést domů čerstvý vzduch

Kvalita vzduchu je důležitá pro nás i naše okolí. Pokud bydlíte ve městě, určitě se setkáváte s tím, že ne vždy otevření oken pomůže k tomu, abyste do svého obydlí dostali čerstvý vzduch. Venku může být prach, smog, nebo prostě i jen zápach z nejbližší továrny, kanalizace či skládky. Lze tento problém ale řešit? Větrání budov pomocí rekuperace Vám přináší odpověď na tuto otázku!

Více, než jen přívod vzduchu

Na první pohled může rekuperace připomínat jakoukoliv jinou vzduchotechniku – hlavní vzduchotechnická jednotka přivádí vzduch do budovy pomocí speciálních rozvodů. V čem spočívá síla rekuperace? Teplo z odváděného vzduchu rekuperační jednotka využije k ohřevu přiváděného vzduchu. Vzduch, který do místnosti proudí už je předem ohřátý, čímž rekuperace zajistí příjemné klima.

Filtry, které Vám zajistí kvalitní vzduch

Tento přiváděný vzduch je navíc vyčištěn pomocí filtrů, které jsou v rekuperačním systému zabudované. Čerstvý vzduch je do místnosti přiváděn bez prachu, pachu, smogových částic, alergenů a škodlivých mikroorganismů. Budete si tak moci užít kvalitní vzduch nezávisle na tom, co se děje okolo. V zimních měsících může rekuperační jednotka vzduch i aktivně zvlhčovat, pokud je příliš suchý.

Také nebudete muset řešit případný hluk, který by mohlo otevření okna přivést – už žádný hluk z ulic jen proto, abyste mohli vyvětrat. Rekuperaci ovšem nebude vadit ani to, pokud si okno otevřete. Rekuperační jednotky jsou vybavené automatickou regulací konstantního průtoku a budou tak udržovat rovnováhu výměny vzduchu.

Mimořádné tiché jednotky Brink

Bojíte se, že by vzduchotechnika příliš hučela? Moderní vzduchotechnické rozvody i rekuperační jednotky Vás překvapí tím, jak tiché jsou. Žádný provozní hluk, žádné hučení přiváděného vzduchu. V tomto ohledu můžeme doporučit rekuperační jednotky od holandského výrobce Brink Climate Systems, který patří mezi světovou jedničku na poli vzduchotechniky a rekuperace. Brink je známý svými inovacemi na poli větracích technologií a ztišování rekuperace patří spolu s jejím výkonem mezi důležité body, na kterém se při vývoji jednotek zaměřuje.

Moderní rozvody s minimální údržbou

Dalším strašákem vzduchotechniky bývají často rozvody, které samotná vzduchotechnika využívá. Někdy může být samotná jednotka sebetišší, ale pokud jí doprovází hluk potrubí, nepomůže to. Proto přišla firma Brink ve spolupráci s firmou Ubbink s potrubím Air Excellent, které je navrženo speciálně pro rekuperaci. Díky svému unikátnímu tvaru a vnitřní antibakteriální vrstvě tyto rozvody navíc zabraňují usazování nečistot v potrubí. Jeho údržba je navíc snadná a Vy tak máte absolutní jistotu, že se v rozvodech neusazují bakterie, plísně a jiné nežádoucí mikroorganismy.

Pro místnosti, domy i bytové jednotky

Systém rekuperace může mít mnoho podob. Nemusíte se obávat, že by ve Vašem obydlí nešel tento systém instalovat. Pro novostavby nebo budovy, které čeká rekonstrukce je nejlepší volbou centrální rekuperace s potrubím pro něj určené. Díky tomu můžete snadno rozvést čerstvý vzduch po celém domě, ať už se jedná o rodinný dům, ale třeba i velká bytová jednotka nebo kancelářská budova. Co když ovšem bydlíte v bytě nebo v domě, který nechcete rekonstruovat? Pak je ideálním řešením lokální rekuperace! 

Při lokální rekuperaci je každá místnost vybavená svou vlastní malou rekuperační jednotkou, která přivádí do místnosti čerstvý vzduch nezávisle na okolních místnostech, čímž odpadá potřeba rozvodů. Skvělým příkladem je například lokální rekuperační jednotka Brink Air 70, kterou lze jednoduše zabudovat do stěny a o vše bude postaráno.

Kde pořídit větrání budov s rekuperací?

Říkáte si, že zní rekuperace zajímavě? Máte o tento systém zájem? Nebo máte další otázky, které byste rádi položili někomu, kdo má s rekuperací dlouholeté zkušenosti? Pak neváhejte kontaktovat společnost ŠTORC. Jsou autorizovaným dodavatelem systémů od společnosti Brink pro Českou republiku a s touto firmou spolupracují již řadu let. Proto Vám jejich odborníci mohou poradit se vším, co by Vám ohledně rekuperace mohlo zajímat nebo vybrat ten nejlepší rekuperační systém pro Váš domov.

Zdroj fotografií: storc.cz

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button