Ve sprinterském dojezdu na Giru vyhrál Ital Milan. Po svém druhém letošním vítězství chválil tým

Jedenáctou etapu Gira d'Italia vyhrál v hromadném spurtu domácí cyklista Jonathan Milan. Elitní dráhař druhým vítězstvím ve 107. ročníku potvrdil pozici vedoucího muže bodovací soutěže.

Video Francavilla al Mare (Itálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jonathan Milan slaví druhé etapové vítězství na letošním Giru

Jonathan Milan slaví druhé etapové vítězství na letošním Giru | Foto: Jennifer Lorenzini | Zdroj: Reuters

V cílovém městě Francavilla al Mare se po 207 kilometrech dostali ke slovu podle očekávání spurtéři, neboť druhá polovina etapy vedla podél pobřeží Jaderského moře po rovině. Třiadvacetiletý Milan porazil v přímém souboji Belgičana Tim Merliera, jenž také usiloval o druhé vítězství na letošním Giru, třetí byl Kaden Groves z Austrálie.

Člen týmu Lidl-Trek Milan byl nejlepším spurtérem Gira už loni, kdy při svém debutu na Grand Tour vyhrál jednu etapu. „Nejde ani o to vítězství, ale o celou práci, kterou můj tým dnes odvedl. Za to jsem hodně šťastný, parťáci byli neskuteční,“ uvedl Milan, jenž má ve sbírce zlaté medaile z olympijských her, mistrovství světa a mistrovství Evropy ze stíhacího závodu družstev.

Klidný den pro Pogačara

Favorité na celkové umístění ve středu strávili klidný den v pelotonu, v čele pořadí je stále Slovinec Tadej Pogačar o 2:40 minuty před Kolumbijcem Danielem Martínezem. Jan Hirt je na jedenáctém místě, na něž se posunul před startem etapy po odstoupení průběžně pátého Belgičana Ciana Uijtdebroekse kvůli nemoci.

Ve čtvrtek Giro pokračuje 193 km dlouhou etapou mezi městy Martinsicuro a Fano. „Klasikářský“ profil trasy nabízí množství menších kopců, takže by mohli mít šanci na vítězství uprchlíci z řad outsiderů.

Výsledky cyklistického etapového závodu Giro d'Italia:

Cyklistický závod Giro d'Italia - 11. etapa (Foiano di Val Fortore - Francavilla al Mare, 207 km):

1. Milan (It./Lidl-Trek) 4:23:18, 2. Merlier (Belg./Soudal-Quick Step), 3. Groves (Austr./Alpecin-Deceuninck), 4. Lonardi (It./Polti-Kometa), 5. Pithie (N. Zél./Groupama-FDJ), 6. Molano (Kol./UAE Emirates), ...38. Hirt všichni stejný čas, 143. Černý (oba ČR/Soudal-Quick Step) -3:03.

Průběžné pořadí: 1. Pogačar (Slovin./UAE Emirates) 41:09:26, 2. Martínez (Kol./Bora-hansgrohe) -2:40, 3. Thomas (Brit./Ineos Grenadiers) -2:56, 4. O'Connor (Austr./Decathlon-AG2R-La Mondiale) -3:39, 5. Tiberi (It./Bahrain Victorious) -4:27, 6. Bardet (Fr./dsm-firmenich) -4:57, ...11. Hirt -5:57, 151. Černý -2:38:30.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme