Radar ze seriálu M*A*S*H si získal srdce mnoha diváků. Na place byl ale kolegy považován za náladového mrzouta

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Gary Burghoff
Zdroj: Profimedia

Všichni, kdo sledovali seriál M*A*S*H, se pravděpodobně shodnou na tom, že postava Radara v podání herce Garyho Burghoffa byla v příběhu velmi důležitá. Pro mnoho diváků byl oblíbencem. Naivní a dobrosrdečný mladík si získal srdce mnohých. Co se ale týče herce samotného, ten na place příliš oblíbený nebyl.

Dnes je herci 80 let. Garyho Burghoffa si pamatujeme jako milého úředníka vojenské lékařské jednotky. Jak ho ale vnímali jeho herečtí kolegové? Odpověď vás možná překvapí.

Nekonfliktní Radar

Radar je naivní mladý úředník, který spí s plyšovým medvídkem, s každým se snaží mít dobré vztahy a jeho částečně dětské chování působí na diváky téměř až roztomile. Málokdo by si řekl, že takového člověka může někdo nesnášet.

Co se týče herce, na place byl ale považován za protivného a se svými kolegy ve skutečnosti příliš nevycházel. V posledních sériích seriálu si Radara Gary nezahrál a většina jeho spolupracovníků s tím problém neměla.

Burghoff tvrdil, že má kvůli natáčení málo času na rodinu. Byl nevrlý, náladový, s kolegy se hodně hádal. Později se u něj projevil také syndrom vyhoření, který byl hlavním důvodem, proč se rozhodl v seriálu skončit, uvádí Kinotip.

Spokojený život

Poté, co odešel z M*A*S*H*e, objevil se už jen v několika málo menších rolích. Nevadilo mu to. Finančně byl zajištěný a měl konečně čas na odpočinek, na svou rodinu a zájmy.

Nabídky podle webu Kinotip měl, většinu jich ale odmítal. Hodně se věnoval cestování, kolem roku 2000 začal malovat, jeho obrazy se dokonce objevily na několika výstavách v různých galeriích.

Lidé si ho dodnes spojí nejvíc s postavou roztomilého úředníka Radara, mnoho hereckých kolegů ho ale považuje za bručouna a mrzouta, kterého sláva změnila k nepoznání.

Zdroj: Kinotip, Lifee, Super, Blesk, Entertainment Weekly

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články