Babiččina zahrada představuje nové menu a stěhuje kuchyni

Babiččina zahrada je stavení v Průhonicích, kde pod jednou střechou lze nalézt restauraci, konferenční světnici a malý pension. Hlavní dominantou je ovšem část mimo střechu, a to zahrada. Malé altánky, které nabízí každému stolu absolutní soukromí a jeden velký, pro ty, kteří holdují restauračnímu ruchu.

Dobrou zprávou je, že v druhé půlce května, až počasí dovolí, se věhlasná zahrada otevírá. Není to jen tak jednoduchý počin, jelikož sezení a zahrada jsou v udržovaném stavu po celý rok, ale důležitým bodem pro otevření je přestěhování kuchyně. Ta se celá musí přesunout do spodních prostor, tak aby byl výdej pokrmů na zahradu, co nejrychlejší. Tedy každá vařečka, vidlička a hrnec dostanou na letní sezónu nové útočiště.


V každém případě již nyní v Babiččině zahradě odstartovalo nové menu. Samozřejmě kromě něj budou probíhat speciální nabídky jak přes týden, tak i o víkendech. Je opravdu na co se těšit. Když se vrátíme k novému menu, nutno zmínit, že stálice zůstaly. Co by byly předkrmy bez Tataráku z hovězího masa mletého u stolu s kapary, šalotkou, žloutkem a topinkami z kmínového chleba. Naopak nově předkrmy obohatil Nicoise salát s tuňákem, bramborami, fazolovými lusky, rajčaty, černými olivami, chřestem, vejcem a dresingem z dijonské hořčice a medu. Opět v hlavních chodech zůstaly bestsellery jako je oblíbená svíčková či křupavá kachna. Nově lze ochutnat Špenátové ravioli plněné lososem s citronovo-máslovou emulzí a ricottou. Vegetariány zaujme Květáková koruna, tarhoňa, papriková omáčka, piniové oříšky a bazalka. Kdo by této kombinaci odolal?

Babiččina zahrada představila nové sezónní menu a současně se připravuje na start zahrádky. Stěhování kuchyně je na spadnutí. Schválně, kdo z vás dorazí ochutnat květákovou korunu do altánku obrostlém levandulí?

You may also like...