Plány herecké legendy Emílie Vášáryové: Rozloučení s kamerou a důvody jejího rozhodnutí

Emília Vášáryová / Zdroj: youtube.com
Emília Vášáryová / Zdroj: youtube.com

Emília Vášáryová, uznávaná a oceňovaná herečka, která si život bez práce nedokáže představit, nedávno oznámila, že se rozhodla skončit s filmovou kariérou.

Rozhodnutí odejít od kamery

Emília Vášáryová, jedna z nejcharismatičtějších umělkyň Slovenska a Česka, se rozhodla ukončit svou kariéru před kamerou. „Všechno mi to vešlo do očí, do uší, všechno mě bolelo a dodnes nemám v pořádku oči. A v našem povolání jsou oči nejdůležitější, proto přemýšlím o tom, že už nejdu před kameru, neboť už nedokážu celou mojí bytostí všechno ‚sdělit‘. Jsem poznamenána, tvář mi už neslouží. Už je to jen o tom věku, s tím se nedá nic dělat,“ přiznala herečka.

Dokumentární film „Emília“

Hereččin život a kariéra byly nedávno zachyceny v dokumentu režiséra Martina Šulíka s názvem „Emília“. Tento dokument získal ocenění na akci Slunce v síti a dosáhl vysokého hodnocení 79 % na Československé filmové databázi. „S Martinem Šulíkem se známe už velmi dlouho. Už 30 let hrajem v Praze a Martin tam natáčel. Po nocích, kdy jsme jezdili autobusy – já po představení, on po natáčení, jsme začali naše velké rozhovory,“ zavzpomínala na začátky jejich přátelství Vášáryová.

článek pokračuje na další stránce…