Sociální sítě
Nahoru

Nadčasová kolekce Bar oslavuje 90. výročí

Již devět desetiletí patří kolekce Bar mezi bestsellery sklárny Moser, čemuž vděčí svému nadčasovému designu, který zůstává stejně moderní jako v roce svého vzniku v roce 1934. Tato kolekce je mistrovským dílem funkcionalismu, jehož autor, designér Rudolf Eschler, originálně skloubil čtvercovou základnu s kulovitými tvary sklenic, karaf, džbánů a misek.

K oslavě tohoto významného jubilea představila sklárna Moser limitovanou edici o počtu 90 sad, obsahující dvě sklenice (220 ml) a karafu z čirého křišťálu. Každý kus je unikátně označen číslem od 1 do 90 a zdoben zlatým monogramem M.

Tento křišťálový set odráží životní styl první republiky, éru plnou fascinujících vynálezů, touhu po modernosti a zábavě, která se projevovala v jazzu a filmovém průmyslu. Název Bar reflektuje fenomén barů, které byly v 30. letech neodmyslitelnou součástí moderního životního stylu.

Fotografie této nové limitované sady pořídila sklárna Moser v pražském hotelu Almanac X Alcron Prague, což není náhodný výběr. Hotel Almanac navazuje na tradici ikonického hotelu Alcron z roku 1932, což bylo pouhé dva roky před uvedením kolekce Bar na trh. Je tedy pravděpodobné, že již tehdy v tamním baru si návštěvníci vychutnávali své oblíbené drinky právě z těchto skleniček.

Sklenky z kolekce Bar jsou tak moderní, že byste ani nevěřili, že mají devadesát let. Díky čtvercovému dnu jsou nejen stabilní, ale také se s nimi krásně manipuluje. Kromě toho vytvářejí iluzi ledových kostek, což při pití umožňuje nejen vnímat chuť, ale i barvu nápoje,“ popisuje Daniel Prokeš, Bar Manager hotelu Almanac X Alcron Prague.

Příležitost k vyzkoušení těchto sklenic přichází s blížícím se Světovým dnem whisky, který letos připadá na 18. května. K oslavám 90. výročí kolekce Bar sklárna Moser přidává i nové mísy v pastelových barvách – růžové, aurory a resedy. A co by byla oslava bez šampaňského? Na základě poptávky zákazníků sklárna znovu zařadila do své nabídky šampaňské sklenice z této kolekce.

Více z rubriky Decor

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.