Režisér Zelenka natáčí v Ústí nad Labem seriál, jehož tématem je ekologie

foto Ilustrační foto - Filmový režisér Petr Zelenka.

Ústí nad Labem - Režisér Petr Zelenka natáčí v Ústí nad Labem seriál o přeměně severočeského podnikatele v ikonu ekologických protestů a o tom, jak se z manželského sporu celospolečenský konflikt. Do hlavních rolí osmidílného seriálu Limity obsadil Aleše Hámu, Veroniku Khek Kubařovou, Tatianu Dykovou, Maxmiliána Dolanského či Jaroslava Plesla. Informoval o tom na webu Krajský úřad Ústeckého kraje.

Natáčení začalo na Fakultě umění a designu (FUD) Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, je rozloženo do pětašedesáti dní. Kromě Ústí nad Labem se objeví v seriálu Děčín a jeho okolí, Libochovice na Litoměřicku či Praha. Poslední klapka by měla padnout na začátku srpna. V programu České televize se seriál objeví příští rok.

Podle děkanky fakulty Zdeny Kolečkové představuje renomé tvůrčího týmu Petra Zelenky a produkční zázemí České televize záruku vzniku nadstandardního audiovizuálního díla. "Bylo nám ctí k jeho vzniku přispět alespoň poskytnutím natáčecích prostorů pro dílčí scény a zároveň nahlédnout do principů týmové práce filmového štábu," uvedla Kolečková.

Filmaři se do Ústeckého kraje rádi vrací. "Máme zde lokace nejrůznějšího druhu, které jsou mnohdy neokoukané a pro filmaře lákavé. Nezastupitelnou roli s jejich výběrem hraje Filmová kancelář Ústeckého kraje. Ta pomohla také s vytipováním lokací pro seriál Limity, mezi nimi je právě i ústecký FUD. Všichni byli nesmírně vstřícní, do natáčení se zapojili dokonce také studenti univerzity. Jsme moc rádi, že FUD zanechá v seriálu svou stopu," uvedl náměstek hejtmana Ústeckého kraje Jiří Řehák (Spojenci pro kraj).

Ústecký kraj má nyní 50 milionů korun z Operačního fondu Spravedlivá transformace na pobídky pro filmaře. Čerpat by je mohlo zhruba dvacet filmových štábů, jeden může dostat dva až 3,5 milionu korun podle typu snímku.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 1.06.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je sobota 1. června 2024

Očekáváme v 21:00 15°C

Celá předpověď