Hlavní obsah

Žena na Babišově mítinku v Domažlicích kousla sokyni. Zaplatí jí bolestné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Smírem nakonec skončil spor mezi dvěma ženami, které se popraly na mítinku Andreje Babiše v Domažlicích. Petra Vavříková tak zaplatí Miloslavě Wiesnerové, kterou kousla do ruky, bolestné. Obě strany se domluvily ve čtvrtek u tamějšího okresního soudu.

Ženy, které se popraly na předvolebním mítinku Andreje Babiše, stanuly před domažlickým soudemVideo: Klára Mrázová, Novinky

 
Článek

Předvolební setkání se konalo v červnu 2022 v centru chodské metropole. A dorazili na něj odpůrci i příznivci. Vavříková chtěla vyjádřit nesouhlas vůči expremiérovi a pískala na píšťalku. To vyprovokovalo Wiesnerovou, matku někdejšího místostarosty Domažlic. Vzala své odpůrkyni píšťalku a uhodila ji do hlavy. Z videa, jež zveřejnili svědci události, je vidět, jak se Vavříková zakousla sokyni do ruky.

Ženy dostaly za své chování už pokutu. Wiesnerová ale požadovala bolestné ve výši 7,5 tisíce korun. Soud ve věci vydal příkaz k zaplacení, proti čemuž Vavříková podala odpor.

Záležitost proto musel ve čtvrtek veřejně projednat samosoudce Michal Sýkora a navrhl znesvářeným stranám smír, na což přistoupily. Vavříková zaplatí jen polovinu navrhovaného bolestného a nákladů na takzvané znalečné. Jde o částku 4334 korun.

„S výsledkem jsem spokojená. Nepřeju si být už nikde v médiích. A chci za tím udělat tlustou čáru,“ podotkla Wiesnerová. Ve čtvrtek stejně jako po incidentu uznala, že během mítinku chybovala. „Peníze chci věnovat na charitu,“ zmínila.

Vavříková je nadále přesvědčená, že jednala v nutné sebeobraně. „Přistoupila jsem na smír z ekonomických důvodů. A aby se za tím udělala tečka,“ vysvětlila. Doplnila, že pokud Babiš znovu zavítá do Domažlic, opět vezme píšťalku. „Mělo by platit, že každý má právo veřejně projevit svůj názor, pozitivní i negativní,“ uzavřela.

Na Babišově mítinku v Domažlicích se popraly dvě ženy. Udeřila jsem ji v sebeobraně, řekla aktérka

Krimi

Výběr článků

Načítám