Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Ochranka podle politické nominace, ústavní činitelé v činžáku či rodinném domku. Atentátník to má jednoduché

Robert Fico se vítá po příjezdu na výjezdní zasedání slovenské vlády v Handlové se shromážděnými lidmi. Foto: TASR/Profimédia
Robert Fico se vítá po příjezdu na výjezdní zasedání slovenské vlády v Handlové se shromážděnými lidmi. Foto: TASR/Profimédia

Komentář Moniky Tódové ze slovenského Denníku N: Premiér Robert Fico je, doufejme, mimo ohrožení života. Naštěstí ho atentátník nezabil, i když k tomu bylo velmi blízko. Bylo jen otázkou času, kdy to praskne. Obleky a sluneční brýle ještě z žádného útvaru dobrou ochranku neudělaly. Ani z tajné služby. To, co se včera na Slovensku stalo, je hlavně jejich fatální selhání. Vzhledem k tomu, jak tyto složky včetně policie na Slovensku posledních třicet let fungují, není to žádné překvapení.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Když letos v březnu policie zveřejnila informaci, že neznámá žena přelezla plot u domu prezidentky Zuzany Čaputové a následně ji zpacifikovala ochranka, nevyvolalo to velkou pozornost médií. Vždyť se nic tak hrozného nestalo a ze zprávy mohl vzniknout dojem, že prezidentka incident dokonce možná zaspala, protože se stal v noci.

Jen málokdo už ví, jaké to bylo ve skutečnosti drama a jak dlouho trvalo. Prezidentka a její dcery se

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Názor

Robert Fico

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější