Celebrity

Aktualizováno 17. května 2024 09:52

Gabriela Kolinová , Josef Šťastna

Policie mě zmlátila na ulici, říká Robert Paulat. Napadení podnikatele řeší GIBS

Robert Paulat, český Ken, model a majitel kliniky plastické chirurgie, se měl stát obětí napadení. Podle jeho slov ho z nepochopitelných důvodů zbil policista. Vše se prý stalo u něj před domem a incidentu přihlížel i jeho tříletý syn. Policie v pátek dopoledne uvedla, že případ si přebírá Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Vše se mělo odehrát v neděli v obci Hlubočinka u domu Roberta Paulata. Ten celý incident popsal serveru eXtra.cz a následně potvrdil i webu Prima Ženy. „Jsem pořád v šoku, že v České republice je tohle možné,“ řekl vyděšeně. Dle svých slov nebyl agresivní ani opilý. Zásah byl dle jeho slov neadekvátní.

Co se stalo? Paulat přijel v neděli ke svému domu, kde, jak později zjistil, byl jeho otec s jistou paní. „Měl jsem telefonát z bezpečnostní agentury, že někdo vnikl do mého domu. Ten dům je v katastru nemovitostí napsán na moje jméno, Robert Paulat. Není na něj hypotéka, je můj. I veškerý majetek, včetně trezoru s cennostmi, vlastním já. V tomto domě teď nebydlím. Je to rodinný dům, který jsem dostal od mého otce,“ vysvětlil webu Prima Ženy s tím, že neví, kdo policii zavolal.

„Byla tam jen bezpečnostní agentura. Zničehonic se objevila čtyři policejní auta. A policisté mě začali legitimovat. Říkal jsem jim, že ten dům mi patří, že od něj mám všechny potřebné dokumenty. To je vůbec nezajímalo. Chtěli vidět mé doklady. Ty jsem ale měl uvnitř domu,“ popsal Paulat svou verzi incidentu.

Ležel jsem na zemi spoutaný před svým domem, popsal Paulat

Za chvíli už ho jeden z policistů srazil obličejem k zemi, spoutal ho a držel mu nohu na krku. „Jak jsem se snažil zazvonit, protože jsem věděl, že je tam můj táta, pohnul jsem se o třicet centimetrů. Jeden z policistů po mně skočil a srazil mě k zemi. Já dopadl obličejem na zámkovou dlažbu. Nasadil mi pouta. Pak už jsem ležel před svým domem a byl jsem odevzdaný,“ popsal redaktorovi webu Prima Ženy.

Policista jej podle jeho slov napadl zcela bezdůvodně. „Nejsem agresivní, nejsem nebezpečný, násilník, nic takového. Nebyl jsem ani opilý,“ řekl šokovaný podnikatel.

Mohlo by vás zajímat: Zlomeniny a šrouby v těle. Policista zakleknutím ženu v Praze těžce zranil, hrozí tvrdý trest

Ostatní policisté byli podle slov Paulata slušní. Zřejmě si uvědomili, že to kolega přehnal, a z pout ho vysvobodili. Poté však dle jeho verze odjeli. „Sundali mi želízka a posadili mě do mého auta. Byl jsem v absolutním šoku, ale pak najednou nenápadně zmizeli. Mohl jsem se aspoň postarat o tříletého syna, který tohle všechno bohužel musel vidět a vyděsilo ho to,“ dodal.

Robert Paulat už podal trestní oznámení

Robert Paulat je stále v šoku. Jeho obličej je plný podlitin a nevidí dobře na jedno oko. Podle informací webu Prima Ženy už podal trestní oznámení. Svěřil se, že má i nahrávku. „Co tomu předcházelo, jsem si nahrával, a tak přesně vím služební číslo člověka, který na mě bezdůvodně zaútočil. Nemůžeme připustit, aby se tohle dělo,“ uzavřel.

Server eXtra.cz kontaktoval policii s prosbou o vyjádření. Tisková mluvčí Barbora Schneeweissová jej odkázala na odbor vnitřní kontroly policejního ředitelství Středočeského kraje. Ten si podle ní případ převzal k šetření a jako jediný se může vyjádřit. Pracovnice dotyčného odboru je ovšem navedla zpátky na tiskový odbor s tím, že pan vedoucí má stejně tento týden dovolenou.

Čtěte také: Opilý policista v Praze brutálně zaklekl mladou dívku. Jménem zákona je mi to jedno, křičel

Policie se vyjádří v pátek

Ve čtvrtek před 20. hodinou redakce Prima Ženy kontaktovala také mluvčí Barboru Schneeweissovou. „Kolega z prezidia mi předal váš dotaz. Zítra ráno (pátek) vám zjistím, v jaké fázi se celá věc nachází a poskytnu vám informace. Není to aktuální věc, v dosahu komentujeme pouze aktuální věci,“ uvedla ve čtvrtek Schneeweissová.

Případ zbitého Paulata si převzal GIBS

V pátek dopoledne se policejní mluvčí Barbora Schneeweissová ozvala s tím, že případ si přebírá Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). "V současné době naše krajské ředitelství kompletuje veškerý spisový materiál, který bude během dnešního dne postoupen na GIBS, proto se v této fázi nemůžeme k případu vyjadřovat a komentování bude následně v kompetenci GIBS,“ uvedla pro Prima Ženy Schneeweissová.

Robert Paulat byl hostem pořadu Show Jana Krause:

Sdílejte článek
Štítky policie Česko Robert Paulat Generální inspekce bezpečnostních sborů český Ken

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 6. 2024

Dnes se můžete cítit trochu pod psa kvůli fyzickému a emocionálnímu stresu v posledních dnech. Pokud můžete, uklidněte se. Tento den není vhodný k tomu, abyste byli příliš zaneprázdněni nebo se pouštěli do nových projektů. Berani, špatná komunikace by mohla způsobit jedno nebo dvě rozčilení, a tak se snažte zachovat chladnou hlavu. Nedělejte z komára velblouda. Nepřijde nic, co by se nedalo zvládnout.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.