Hračky pro psy a jejich důležitost

Pejskové jsou věčné děti. Dokáží si hrát a dovádět, přestože se jedná třeba o psí seniory. Pejsek přestane dovádět tehdy, když má bolesti a je už opravdu příliš starý a běžný pohyb mu činí problémy. Ale i přesto stále potřebuje svou hračku, pouze s ohledem na jeho věk a zdravotní stav.

hračky pro psy

Možná se za hračkou už nebude honit, ale bude jí nosit do svého pelíšku nebo okusovat. I pes může mít své oblíbené hračky, kterým dá přednost před jinými. Tak, jako každé dítě potřebuje pro svůj zdravý vývoj hračky, potřebuje je i pes.

Kousací hračky pro psy

Kousací hračky pro psy jsou výtečné pro zdraví zubů a dásní, také podporují tvorbu slin, což je přínosné i pro trávení. Vedle toho se pes dokáže zabavit na delší dobu. A kdo si hraje, ten nezlobí. Absence kousacích hraček má nezřídka za následek rozkousané pantofle i bytové zařízení.

Přetahovací hračky

Zatímco s kousací hračkou si pejsek vystačí sám a nepotřebuje vaší účast, při přetahování je do hry zapojen jeho páníček či jiný člen rodiny. Pejsek rád trhá, škube a přetahuje se. Jde o zábavu, kdy se prohlubuje i vztah zvířete a člověka. Opět vzpomeneme děti. I ty si potřebují občas hrát samy, občas s rodiči. Společná hra vytváří pevnější pouto. Mimo jiné se tak posiluje stisk čelisti a celé tělo psa. Jde o výtečný tělocvik.

Házecí hračky

Házení míčků, disků a jiných předmětů k tomuto účelu, už představuje trénink psaPes se učí formou hry základním povelům. Mimo to jde také o bezvadnou pohybovou aktivitu, kde pes běhá, přeskakuje překážky, skáče do výšky. Posiluje tím kosti, klouby, svaly. Občas předmět dopadne i do vody, tudíž pes musí plavat a překonávat mnohdy i sám sebe. Vystupuje ze zóny komfortu. Jakákoliv forma hry je pro psa posilování fyzické zdatnosti, ale i psychiky a nutná spolupráce s páníčkem, což zase upevňuje pouto.

Hračky pro malé i velké psy

Hračky pro psy rozhodně nejsou určeny pouze těm větším a více aktivním plemenům, které z nudy doma okusují nábytek apod. A také neplatí, že jsou určeny pouze štěňatům. I dospělý pes si rád hraje. Pomocí her se pes učí komunikovat a socializovat. Hračka může představovat společníka, zábavu nebo kořist. Bez této zábavy se pes nudí a může to odnést jak vaše obuv, tak nábytek, ale i mentální zdraví psa.

 

Hračky vybíráme s ohledem na rasu (tedy velikost psa), ale i jeho věk. Roli hraje i to, zda jde o hračku pro venkovní aktivity či domácí hry. Hraček existuje celá řada a rozhodně se žádnou nešlápnete vedle. I když je vysoce pravděpodobné, že některé bude mít váš pes raději a dalších si všímat moc nebude. Podle toho alespoň poznáte, kterým hrám dává váš mazlíček přednost.

 

Zdroj foto 1: LIGHTFIELD STUDIOS / Adobestock.com
Zdroj foto 2: jodie777 / Adobestock.com

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies