Neslyšící muž byl kvůli nedorozumění poslán na život ohrožující operaci

Fotografie: Petravesela79 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Muž měl nakonec velké štěstí. Kvůli tomu, že si neporozuměl s lékařem, přišel málem o jedno varle. Nemocnice slibuje zlepšit komunikaci s pacienty s postižením.

Schůzka s lékařem kvůli bolestivé cystě nedopadla dobře. Lékař hluchoněmého pacienta špatně pochopil a zajistil mu zákrok k odstranění varlete, aniž by vysvětlil jakákoliv rizika nebo podrobnosti, popisuje web KentOnline. Až na další schůzce se pacient dozvěděl, co ho čeká. Na celou situaci pak upozornil vedení nemocnice. Nejenže byl poslán na zákrok, který nechtěl, ale léčba nesmírně bolestivé cysty se kvůli nedorozumění zbytečně protáhla.

Bez tlumočníka jim mohl jen odezírat ze rtů

47letý Andrew Wiley z britského Kentu je hluchoněmý. Když jej začala trápit bolestivá nezhoubná cysta na jednom varleti, navštívil lékaře, aby s ním celou záležitost prokonzultoval. Jeho manželka Amanda žádala, aby mu zajistili tlumočníka, ale to se nestalo. Andrew tak musel s lékaři komunikovat pouze tak, že odezíral z jejich rtů. Kvůli jejich přízvuku však zcela neporozuměl tomu, co říkají.

„V místnosti byli dva lékaři. Snažil jsem se odezírat ze rtů, ale bylo to opravdu těžké, protože měl přízvuk. Snažil jsem se mu vysvětlit, jak moc mě to bolí. Bylo to těžké a cítil jsem, jak spěchají,“ řekl Andrew pro DailyMail. Pak se prý zeptal lékaře, zda by odstranění varlete nebylo nejjednodušším postupem. Lékař to pochopil tak, že Andrew o tuto operaci žádá, a objednal jej na zákrok, aniž by mu cokoliv vysvětlil.

Než lékaři jeho manželku odpojili od přístrojů, dávali jí 1% šanci na přežití. Poté se stal zázrak

Byl v šoku, když zjistil, jaká jsou rizika

Naštěstí se před operací konala ještě jedna schůzka s jiným lékařem. Na tu už Andrew přišel s tlumočníkem do znakové řeči. A nestačil se divit, když zjistil, jaká rizika jsou s takovým zákrokem spojená. Bylo to jen komunikační nedorozumění, že jsem prosil o odstranění varlat, a nevysvětlil mi rizika a komplikace,“ cituje zklamaného pacienta deník Topky. Andrew byl kvůli tomuto nedorozumění opravdu naštvaný.

<blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“en“ dir=“ltr“>&#39;”Doctors thought I begged to have my testicle removed&#39;: Deaf man reveals how he almost had surgery by mistake after hospital failed to provide interpreter”<br><br>Always fast to cut the…<br><br>Article: <a href=“https://t.co/jNAuOO5Tma“>https://t.co/jNAuOO5Tma</a></p>&mdash; Brian Roemmele (@BrianRoemmele) <a href=“https://twitter.com/BrianRoemmele/status/1784586702490898574?ref_src=twsrc%5Etfw“>April 28, 2024</a></blockquote> <script async src=“https://platform.twitter.com/widgets.js“ charset=“utf-8″></script>

Plně si uvědomoval, že kdyby nebyl hluchoněmý, celá situace, která mu nedovolovala žít běžný život, by se vyřešila mnohem dříve. „Je nám hluboce líto, že pan Wiley čelil takovým potížím, a omlouváme se za utrpení, které to způsobilo. Jsme odhodláni zajistit efektivní komunikaci s našimi pacienty – zkušenosti pana Wileyho nedosáhly standardu, který bychom očekávali,“ řekla Sarah Hayesová, hlavní ošetřovatelka v nemocnici v Kentu. Na SvětěKreativity jsme rovněž psali o půlročním chlapci, který ochrnul kvůli vzácnému toxinu. Lék k němu putoval tisíce kilometrů.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*