Osm posádek Peugeot Rally Cupu se představí na Rallye Český Krumlov

Druhým podnikem letošní sezóny pokračuje na 51. ročníku Rallye Český Krumlov mistrovství České republiky v rally.

Ve startovní listině jihočeské soutěže figuruje také osm posádek seriálu Peugeot Rally Cup, který letos vstoupil do svého osmého pokračování. Pravidelné české účastníky cupu doplní dvě zahraniční posádky.

Díky loňskému vítězství v seriálu FIA European Rally Trophy a prioritě FIA vyrazí na tratě českokrumlovské soutěže se startovním číslem jedna René Dohnal a Roman Švec. Známá dvojice startovala v minulé sezóně více na zahraničních podnicích, letos se naplno vrací na české tratě. „Na Krumlov mám hodně vzpomínek, obzvlášť na ten loňský, kdy se nám podařilo vyhrát dvoukolky, Peugeot Rally Cup a obsadit osmé místo absolutně. Musím ale říci, že jsem si start na letošním ročníku jihočeské soutěže hodně zkomplikoval nehodou na Kopné. Podcenil jsem jednu kompresi, bourali jsme poměrně ve vysoké rychlosti, ale s ohledem na místo, kde se to stalo, jsme dopadli ještě dobře. Podařilo se nám sehnat náhradní díly a mechanici z týmu Luby Minaříka auto opravili, za což jim patří obrovské poděkování. Jsem rád, že můžeme v Krumlově startovat, popravdě jsem s tím po Kopné moc nepočítal a beru to jako velkou odměnu od našeho týmu. Těším se, vím, že konkurence bude velmi silná, ale my si to jedeme hlavně užít,“ nechal se slyšet René Dohnal.

První letošní start čeká loňské vítěze Peugeot Rally Cupu a úřadující mistry České republiky ve skupině 2WD, Davida Štefana a Ondřeje Vichtoru. „Do Krumlova jedu s velkým respektem. Tahle soutěž je těžká sama o sobě, navíc má pršet a pro nás je to první letošní start. Nejsem rozjetý, takže pojedeme hlavně pro dobrý pocit a nebudeme se příliš zabývat výsledkem. Chceme si to užít, protože před rokem nás v Krumlově potrápil posilovač řízení a vůbec nám to tady nesedlo,“ zavzpomínal David Štefan.

Letošním nováčkem v cupu je Filip Ocelka, kterého naviguje Karel Voltner. „Na Krumlov se těšíme, je to krásná ale nesmírně náročná soutěž. S Peugeotem nemáme moc odjeto, stále se seznamujeme, ale je to skvělé auto. Podle předpovědi má pršet, takže uvidíme, jak do toho nakonec promluví počasí, bude to výzva,“ prohlásil Filip Ocelka.

„Na druhý podnik letošního cupu, Rallye Český Krumlov, se přihlásilo hodně skvělých posádek s vozy Peugeot a radost mi dělá i zahraniční účast. Věřím, že si zachováme silné startovní pole i v ostatních podnicích Peugeot Rally Cupu, kterými budou v tomto roce ještě Hustopeče a Barum Rally. Letos jsme se rozhodli počet soutěží zařazených do cupu snížit, nicméně o to víc se zaměříme na zvýšení jeho úrovně. Srdečně zveme všechny fanoušky, aby přišli do Krumlova naše posádky podpořit,“ doplnil ředitel značky Peugeot v ČR – Marco Venturini.

51. ročník Rallye Český Krumlov, který je tradičně součástí FIA European Rally Trophy, odstartuje v pátek 17. května 2024 těsně před půl čtvrtou na českobudějovickém výstavišti.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!