Náhradní hotelová karta

Hotelové pokoje, které se odemykají kartou, mají tu nevýhodu, že když nejste na pokoji, nefunguje elektřina. Občas by se vám ale hodilo nechat si po čas snídaně plně dobít telefon, foťák nebo počítač, nebo dobíjet elektroniku, zatímco jste u bazénu.

Můžete zkusit jednoduchou vychytávku, kterou teď oprášil kutil Láďa Hruška, a to strčit do příslušného zařízení místo hotelové karty jinou, třeba věrnostní kartičku z drogerie či potravin. Nefunguje to bohužel úplně všude, v některých hotelech už jsou zkrátka vyspělejší technologie, ale za zkoušku nic nedáte, a když to vyjde, budete si nabíjet elektroniku a u toho se opalovat na pláži s hotelovou kartou.

Jak narovnat zmačkané oblečení bez žehličky

Ať se při balení oblečení snažíte sebevíc, stejně nakonec některé kusy vytáhnete ven zmačkané. A kdo by se na dovolenou tahal se žehličkou? Samozřejmě se můžete zeptat na recepci, zda nemají žehličku k zapůjčení, anebo jim zmačkané oblečení přímo dát, ať si s ním za poplatek poradí místo vás.

Existuje ale ještě jeden způsob, který vás nic nestojí. Až se budete sprchovat horkou vodou, pověste do koupelny zmačkané oblečení. Pára v místnosti zafunguje trochu jako napařovací žehlička a díky tomu se můžete zbavit spousty nechtěných záhybů.

Když na pokoji chybí lednička

Většina hotelů má na pokoji miniledničku, ale není to pravidlo. Pokud se ocitnete v pokoji bez ledničky, v nouzi postačí nasypat led do umyvadla. Provizorní lednička samozřejmě nevydrží navždy, ale je to šikovné dočasné řešení, když chcete vychladit nápoje nebo potřebujete nějaké potraviny aspoň na noc umístit do chladu.

Kondicionér místo pěny na holení

Když zapomenete něco ze svojí kosmetické výbavy, je to nepříjemné, ale ne neřešitelné. Na recepci obvykle jsou k dispozici základní hygienické potřeby, ale sada na holení sem většinou nespadá. Pokud se stane, že se ocitnete bez své pěny nebo krému na holení, postačí vám kondicionér na vlasy. Schválně to doma vyzkoušejte. Kondicionér nežádoucí chloupky změkčí a zároveň pečuje o pokožku.

Hluk na hotelu vyřeší ručník

Jednou z nejčastějších stížností hotelových hostů je hluk. Všechny problémy to sice nevyřeší, ale jako dodatečná zvuková izolace poslouží ručník. Vezměte jeden z náhradních ručníků, pevně ho srolujte a položte před dveře. Tento tip oceníte zejména v hotelu, kde jsou i rodiny s dětmi, nebo když se zrovna koná nějaká zvláštní akce.

Zdroj: iGlanc.cz, Explore, Instagram Ládi Hrušky

Související články