Furiosa: Cesta do hlubin post-apokalyptické duše

Miller, známý svou schopností vytvořit atmosféru plnou napětí a dramatických momentů, tentokrát otevírá novou kapitolu svého post-apokalyptického světa. “Furiosa” nás zavede do počátků ikonické hrdinky z „Mad Max: Fury Road“. Příběh nás vtáhne do období, kdy mladá Furiosa (Anya Taylor-Joy) je unesena a ocitá se v zajetí brutálního motorkářského gangu vedeného Warlordem Dementusem (Chris Hemsworth). Během jejich putování přes Pustinu narazí na Citadelu, kde vládne nemilosrdný Immortan Joe. Válka mezi těmito tyrany zapříčiní, že Furiosa musí bojovat nejen o svůj život, ale i o naději na návrat domů.

Za kamerou se Miller obklopil týmem osvědčených spolupracovníků, kteří mu pomohli vytvořit nezapomenutelné momenty. Mezi nimi je kameraman Simon Duggan, skladatel Tom Holkenborg, editor Margaret Sixel a mnoho dalších, kteří mají na kontě Oscara za svou práci. Tento dream team přináší divákům vizuálně ohromující a emocionálně bohatý film.

Furiosa je příběhem o někom, kdo byl jako dítě odvlečen z domova a slíbí si, že se jednoho dne vrátí. Celý její život je odysseou, snahou splnit tento slib,“ říká Miller. Aby našel herečku schopnou ztvárnit tuto roli, hledal někoho, kdo zvládne fyzické i emocionální nároky postavy. Anya Taylor-Joy, známá svým nasazením a talentem, byla ideální volbou.

Když mi Edgar Wright poslal zprávu, že George Miller chce mluvit, cítila jsem se jako elektrizovaná,“ vzpomíná Taylor-Joy. „George mi kladl všemožné otázky, od toho, jak umím jezdit na motorce, po to, zda jsem ochotná dělat své vlastní kaskadérské kousky. Nakonec mi vysvětlil, že připravuje prequel k Fury Road, příběh Furiosy, a zda bych měla zájem o konkurz.“

Chris Hemsworth, další hvězda filmu, popisuje svého antagonistu Dementuse jako složitou postavu. „Dementus je produktem tohoto světa, formovaným násilím a bolestí. Snaží se přežít ve světě, kde každý den může být ten poslední,“ říká Hemsworth.

„Furiosa“ je více než jen akční film. Je to alegorie, která reflektuje současný svět a naše chování. Miller nám klade otázky o naší budoucnosti a o tom, jak rychle může naše civilizace upadnout do chaosu.

Hrají: Anya Taylor- Joy, Chris Hemsworth, Tom Burke, Angus Sampson, Daniel Webber, Nathan Jones, Goran D. Kleut, Lachy Hulme, CJ. Bloomfield, Rahel Romahn, Robert McFarlane, David Collins

MAG#art2friends