‚Extrémně vzácný případ.‘ Ve francouzské loterii vyhráli muž a žena, kteří spolu žijí

Jako o mimořádně vzácném případu hovoří experti o výhře ve francouzské loterii, ve které uspěli muž a žena žijící spolu jako pár na lyonském předměstí Vénissieux na východě země. Z francouzské obdoby hry Šťastných deset si každý odnesl 1,8 milionu eur (asi 44,5 milionu korun), uvedla agentura AFP s odvoláním na loterijní společnost Française des Jeux.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Loterie Française des Jeux

Loterie Française des Jeux | Foto: Pixavril/Alamy | Zdroj: Profimedia
Přehrát

00:00 / 00:00

‚Extrémně vzácný případ.‘ Ve francouzské loterii vyhráli muž a žena, kteří spolu žijí

Pár se 18. dubna vydal do trafiky, kde téměř shodně - až na jedno číslo - vyplnil sázenky s deseti čísly do hry, ve které se každý den losuje 20 čísel ze 70 možných.

Všechna jejich čísla vyšla ve stejném poledním losování. Vyhráli tedy dvakrát 1,8 milionu eur, dohromady 3,6 milionu (asi 89 milionů korun). „Toto je extrémně vzácný případ, nikdy se už nestane,“ řekl mluvčí společnosti Française des Jeux.

Výherci, kteří si nepřáli prozradit svou totožnost, hodlají postupně přestat pracovat a věnovat se dobrovolnické aktivitě, konkrétně uvažují o vytvoření sdružení. „Když se dostává, tak se dává,“ prohlásili podle vyjádření loterijní společnosti.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme