Sociální sítě
Nahoru

České a slovenské naděje trénují v akademii Realu Madrid

Skupina talentovaných mladých fotbalistů z České republiky a Slovenska má tu čest trénovat v prestižní akademii La Fabrica Realu Madrid. Tento týden se 21 dětí ve věku 9-12 let účastní speciálního tréninkového programu, který by mohl předznamenat začátek nové éry pro český a slovenský fotbal.

Děti, které byly vybrány na základě své vášně pro hru, mají možnost nahlédnout do zákulisí jednoho z nejslavnějších fotbalových klubů na světě. Během svého pobytu se seznámí s tréninkovými metodami, které pomohly vybudovat reputaci Realu Madrid jako kolébky fotbalových legend. Lenka Hrabovská, manažerka projektu Fundación Real Madrid pro Českou a Slovenskou republiku, poznamenává: „Je to pro ně nezapomenutelný zážitek. Nejenže se učí od nejlepších, ale také dostávají špičkový servis, včetně profesionálního zdravotního dohledu a tréninkového vybavení.“

Vrchol týdne představovala návštěva ligového zápasu mezi Realem Madrid a Deportivo Alavés, kde děti sledovaly vítězství svých idolů 5:0. Byly svědky oslav zisku 36. titulu mistra Španělska a mohly zblízka vidět hvězdy jako Thibaut Courtois, Dani Carvajal, Nacho, Toni Kroos, Federico Valverde, Jude Bellingham, Vinícius Jr. a Rodrygo.

V následujících dnech se děti dočkají další návštěvy stadionu Santiago Bernabéu, kde se seznámí s bohatou historií klubu a prozkoumají ikonické prostory stadionu. Kromě toho je čeká objevování kulturních památek Madridu, což jim poskytne kulturně obohacující zážitek. „Tréninky zde jsou zcela jiné než v Čechách. Je to hodně zaměřené na přemýšlení a přesnost střely,” prozrazuje Ema Zámostná.

Tento program je příkladem závazku Realu Madrid k rozvoji mladých talentů a podpoře fotbalu v České republice a na Slovensku. S nadějí, že jednoho dne bude možné vidět českého nebo slovenského hráče v dresu tohoto slavného klubu, pokračuje Real Madrid ve své misi šířit lásku k fotbalu po celém světě.

Více z rubriky Sport

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.