Sociální sítě
Nahoru

Objevte Salcbursko na gravel kole: Nové okruhy od května 2024

Od letošního května mají příznivci gravel bikingu jedinečnou příležitost prozkoumat Salcbursko na nově zavedené okružní trase. Trasa je navržena tak, aby vyhovovala různým úrovním zdatnosti a nabízí možnost, jak intenzivně se cyklisté chtějí zapojit.

Cyklisté si během sedmi až deseti dní užijí okouzlující krajinu a vodní prvky, s možností přizpůsobení trasy dle osobních preferencí. Čekají na ně štěrkové cesty, silnice, lesní stezky a horské terény. Jednotlivé části trasy, součást 7000 kilometrů stezek v Salcbursku, lze vzájemně kombinovat.

Gravel kola jsou oblíbená pro svou všestrannost, poskytují radost z jízdy tam, kde končí možnosti silničního cyklisty. V terénu nabízí skvělou zábavu, a tak není překvapením, že komunita jejich fanoušků neustále roste.

Graveltour SalzburgerLand přichází jako ideální volba pro individualisty. Nabízí možnost vybrat si sedmi až desetidenní varianty, jednotlivé etapy či kompletní okruhy. K trase se můžete dostat pohodlně a ekologicky vlakem, s možnostmi nástupních stanic Radstadt, St. Johann in Salzburg nebo Saalfelden. Vydejte se za dobrodružstvím a objevováním přírody na gravel biku! Jakou variantu si vyberete?

Salcbursko na gravel biku: Základní varianta pro sedmidenní dobrodružství

Pro kratší a méně náročnou variantu trasy naplánujte pět až sedm dní. Čeká vás 460 kilometrů s převýšením 6700 metrů. Okruh vede ze Salcburku přes impozantní soutěsku Strubklamm k jezerům Salzkammergut. Dále pokračuje po staré cestě Postalm v Tennengau, podél cyklostezek u řek Enns a Salzach, kolem jezera Zeller See, do Mittersillu, podél pohoří Leoganger Steinberge a po Taurské cyklostezce údolím Salcburský Saalachtal zpět do Salcburku.

Desetidenní výzva pro gravel nadšence

Trasa začíná stejně jako sedmidenní varianta, ale prodlužuje se přes Salcburský Lungau a Korutany, přidávající horské etapy a průsmyky. Celkem je to výzva na 650 kilometrů s převýšením 12 700 metrů, včetně etap jako Zwölferhorn (Lärchenhütte), Radstadtské Taury (Obertauern), Leogang/Asitz, Aschauer Sattel a kulminuje na Grossglocknerské vysokohorské silnici. Ideální pro zkušené gravel cyklisty a entuziasty hledající skutečnou výzvu.

Gravelbike Lungau

Více z rubriky Sport

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.