Jennette McCurdy je ráda, že její matka zemřela. Řídila její život, donutila ji stát se herečkou

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Jennette McCurdy
Zdroj: Profimedia

Jennette McCurdy je dnes známá jako americká herečka a zpěvačka. Těmi se ale nikdy stát nechtěla. Když byla malá, bavilo ji psaní a chtěla se živit jako spisovatelka. Její matka ale trvala na tom, že se musí dcera prosadit v herectví. A to se také nakonec stalo.

Stala se sice herečkou proti své vůli, je ve svém oboru ale velmi dobrá. A zatímco se objevuje v seriálech a filmech, věnuje se také tomu, co chtěla dělat vždy. Během svého života pracovala na knize s názvem Jsem ráda, že moje máma zemřela. V té popisuje svůj velmi komplikovaný vztah s ní.

Myslím to doslova

„Když mi bylo šest let, moje matka mi řekla, že budu herečkou. A to proto, že jí samotné to rodiče nikdy nepovolili,“ svěřila se Jennette v rozhovoru pro Teen Vogue. Dodala, že s matkou měla v mnoha ohledech problémy. Titul její knihy je prý myšlen doslovně.

„Sice mi to nějaký čas trvalo, ale jsem skutečně ráda, že moje matka zemřela,“ říká. Matka se k ní ani k jejímu bratrovi nikdy nechovala dobře. Rodina byla chudá a žena si prý často vztek vybíjela právě na dětech. McCurdy si tak z dětství pamatuje mimo jiné řadu tělesných trestů.

Místo matrací často museli spát s bratrem na tvrdých rohožích, a to buď za trest, nebo jednoduše proto, že matka zabrala pohodlná místa na spaní pro sebe a o děti se nestarala, popisuje Teen Vogue. Herečka byla prý také několikrát svědkem toho, jak její matka ohrožovala otce s nožem v ruce.

Řídila jí celý život

Jennette McCurdy se nemohla svobodně rozhodovat. Její matka jí určila nejen to, že bude herečkou, ale také vybírala konkurzy, kterých se zúčastní. Přesto byla herečka na matce závislá a ve chvíli, kdy žena zemřela, začala mít psychické problémy.

Najednou v životě nebyl nikdo, kdo by jí udával směr. Jennette se začala léčit u psychiatrů a až postupnými rozhovory s nimi se dopracovala k uvědomění si, že její matka byla manipulativní a špatný člověk, který jí dnes nechybí.

V současné době má herečka jasno v tom, že showbyznysu se už v tomto ohledu věnovat nechce. Role ve filmech i seriálech odmítá, nadále chce ale pracovat na psaní knih, což byl vždy její velký sen, doplňuje Teen Vogue.

Zdroj: WBUR, Teen Vogue, Washington Post, The Guardian

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články