Kmotry knihy držitelky Oscara ve světě módy byly známé tváře: Machálková, Bučková, Svěcený, Timko a další
Zdroj: herminapress

Kmotry knihy držitelky Oscara ve světě módy byly známé tváře: Machálková, Bučková, Svěcený, Timko a další

Vytvořeno dne 17.05.2024

Asi málokdo si umí představit, co všechno stojí v cestě za splněným snem stát se mezinárodně úspěšnou módní návrhářkou. Jitka Klett sepsala příběhy, které ji na této cestě potkaly. Kniha skutečných příběhů tedy osloví každého, kdo se zajímá o módu, opravdové příběhy nebo život v jiných zemích.

Kmotry knihy se staly známé inspirativní ženy ze všech sfér společenského života. Spojuje je nejen přátelství s Jitku Klett, ale i hluboká lidskost, obrovské srdce a empatie. Mnohé z nich totiž vlastní nadace, jejichž prostřednictvím pomáhají těm, kteří to potřebují. Jitka Klett si takových žen váží, navíc sama také ráda podporuje a pomáhá mladým, začínajícím designerům.

Navíc z každé knihy jde příspěvek do nadačního fondu Báry Nesvadbové a Pavlíny Saudkové Be Charity. „Chtěla jsem touto knihou pomoci a bylo těžké vybrat, kam peníze z knížky poslat. Nakonec jsem si vybrala Bářinu nadaci, protože právě Bára stála u zrodu mé knihy,“ vysvětlila autorka Jitka Klett.

Před představením všech kmotrů je třeba uvést, že jde o lidi, kterých si Jitka Klett váží pro jejich pracovitost, odvahu pouštět se do nových věcí a dobré lidské vlastnosti, mezi které patří právě pomoc těm, kteří ji potřebují. Všichni kmotři jsou zároveň jejími přáteli.

Igor Timko a Zoli Šallai ze skupiyn No Name, Leona Machálková, Barbara Nesvadbová, modelka Eliška Bučková, herečka Zdeňka Žádníková, houslový virtuóz Jaroslav Svěcený, podnikatelka Ivana Kosovanová, modelka Karolína Bosáková, herečka Kateřina Pechová, grafická designerka Barbora Klimsz, spolumajitelka Dermacolu Věra Komárová, kreativec a PR Helena Váňová a manžel Jitky Klett - Lars Klett.

„Některé příběhy v knize jsou zábavné, jiné tak trochu odstrašující, další inspirující. Myslím, že čtenáře pobaví mé začátky v italském světě módy, jistě je bude zajímat kapitola o Indii nebo Dubaji,“ míní Jitka Klett. „Každopádně v ní čtenáři najdou i mé niterné myšlenky, pocity… Byla jsem hodně otevřená a upřímná,“ uzavírá autorka hodnocení svého prvního psaní knihy.

Zdroj: Helena Váňová Production