Springsteenův kytarista bude v Praze pouštět hudbu. Vstup je zdarma

Kultura Kultura
Aktualizováno 17. 5. 2024 13:04
Den předtím, než v Praze zahraje po boku Bruce Springsteena, se americký kytarista a zpěvák Steven Van Zandt představí samostatně v pražském Hard Rock Café. Přespříští pondělí 27. května večer tam uspořádá akci nazvanou Underground Garage Dance Party with Little Steven, informovali tento pátek pořadatelé.
Steven Van Zandt je od roku 1975 hlavním kytaristou v kapele Bruce Springsteena.
Steven Van Zandt je od roku 1975 hlavním kytaristou v kapele Bruce Springsteena. | Foto: Hard Rock Cafe

Na "exkluzivní DJ session" bude třiasedmdesátiletý Američan pouštět své oblíbené skladby a vyprávět o nich. "Little Steven's Underground Garage je mezinárodně vysílaná rozhlasová show," upřesňují organizátoři.

Samotnému večeru má předcházet ochutnávka čajů nebo kávy, které hudebník vyrábí pod hlavičkou své společnosti Little Steven's Underground Apothecary. Na místě bude možné si je zakoupit. Vstupné je zdarma.

Člen Rokenrolové síně slávy a herec, kterého zná širší veřejnost jako Silvia Danteho z televizního seriálu Rodina Sopránů, hraje na kytaru od 60. let minulého století. Jeho kariéra je úzce spojená s E Street Bandem hudebníka Bruce Springsteena, k němuž se přidal roku 1975 na slavné turné k desce Born to Run. Dodnes je v kapele druhým nejvýraznějším hudebníkem po Springsteenovi a hlavním kytaristou.

Svůj rozhlasový pořad Van Zandt vysílá od dubna 2002, jeho hosty byli například kytaristé Jeff Beck a Johnny Depp nebo režisér Quentin Tarantino. Pořad přenáší více než 135 stanic.

Bruce Springsteen vystoupí v úterý 28. května pod širým nebem na pražském Letišti Letňany. Držitel 20 cen Grammy i filmového Oscara přijede se svou nejslavnější kapelou E Street Band. Česko navštíví potřetí, poprvé tu byl v roce 1997. Zatím naposledy se představil v létě 2012 na fotbalovém stadionu v Edenu.

Letošní koncert pořádá agentura Live Nation, vstupenky za ceny od 1690 korun jsou stále v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal. O aktuálním turné Springsteenovy kapely vzniká dokumentární film, který bude mít v říjnu premiéru ve videotéce Disney+, informoval tento týden časopis Hollywood Reporter. Podle něj se režie snímku nazvaného Road Diary ujme zpěvákův dlouholetý spolupracovník Thom Zimny. Čerstvě lze také v pražských obchodech koupit nové best of, které Springsteen před koncertem v Česku vydal.

Video: Steven Van Zandt představuje svou show

Tímto videem Steven Van Zandt v roce 2008 představil svou show Little Steven's Underground Garage. | Video: Wicked Cool Records
 

Právě se děje

Další zprávy