Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2024 13:42
Čas čtení 0:46
Anna-Marie Hanzlíková

FOTO: V Praze byl otevřen cirkulární obchod, první svého druhu

FOTO: V Praze byl otevřen cirkulární obchod, první svého druhu
Zdroj: sto•re
MÓDA EKOLOGIE PRAHA UDRŽITELNOST
Uložit Uložené

Projekt s názvem Sto•re sídlí v holešovické tržnici.

Zájemci*zájemkyně tu koupí zboží, které už někdo odložil, ale v obchodě mu vdechli nový život. Najdeš tu třeba kurátorovaný nábytek, opravenou elektroniku, nádobí, předměty běžné denní potřeby, ale i zachráněné pokojové rostliny.

Doporučeno
Tipy na kempy: Tohle je žebříček top míst v celém Česku Tipy na kempy: Tohle je žebříček top míst v celém Česku 15. května 2024 15:53

Podobné obchodní domy jsou už běžné třeba ve Skandinávii. „Inspiraci jsme si přivezli z návštěvy švédských cirkulárních projektů společně se zástupci Re-use Federace v loňském roce. Především nás zaujal obchodní dům Retuna ve Švédsku, který je prvním svého druhu na světě,“ popisuje vznik nápadu Tereza Korbelová, spoluzakladatelka Sto•re.

Pražskou napodobeninu založila společně s Denisou Leškovou a Monikou Kloboučkovou, které v udržitelných projektech pracovaly už dříve. „Klíčový je pro nás kurátorovaný přístup k věcem, jež si u nás lidé mohou koupit. Nábytek i nádobí mají historii, víme, odkud pocházejí, známe jejich příběh a vypadají hezky. Mají svou funkci a vydrží další desítky let,“ upřesňuje koncept Lešková. 

Sto.reSto.reSto.reSto.re
Zobrazit galerii
(7)

Za cíl nemají přesvědčit už přesvědčené, ale nalákat na službu i další. Přitáhnout je může třeba opravená elektronika, kterou často vyhledávají třeba i firmy. 

Doporučeno
Jako z pinterestu nebo po babičce. Pět pražských bazarů s nádobím i nábytkem, kde najdeš absolutní poklady Jako z pinterestu nebo po babičce. Pět pražských bazarů s nádobím i nábytkem, kde najdeš absolutní poklady 2. května 2024 7:00

Nové re-use centrum Sto•re najdeš v holešovické tržnici v hale H13 (boční vchod), otevřeno má od pondělí do pátku od jedenácti do osmnácti hodin.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Holešovická tržnice (@holesovickatrznice)

Zpět
Sdílet
Diskuse