Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Nová terasa? Dopřejte si krásný přírodní materiál a nechte stromy růst

Chystáte se ještě před nástupem léta postavit terasu, ale stále váháte s volbou materiálu? Společnost ALBIXON rozšiřuje svůj sortiment prken pro stavbu teras o nový čistě přírodní materiál. Jak napovídá jejich název, terasy renomované španělské značky EXTERPARK BAMBOO jsou vyrobeny z lisovaného bambusu a díky tomu mohou nabídnout povrch s texturou dřeva bez nutnosti pokácení jediného stromu. Terasy jsou bezúdržbové, umožňují vytvořit libovolný tvar a díky patentovanému uchycení se montují bez použití šroubů.

Čím dál více lidí při rekonstrukci či stavbě nové terasy ustupuje od dřívějšího trendu betonových nebo dlaždicových teras a vyhledává spíše dřevěný dekor nebo rovnou dřevo coby stavební materiál. Ačkoliv je to tradiční materiál pro stavbu, při tomto výběru se logicky nabízí otázka, kolik stromů muselo být kvůli postavení jedné terasy pokáceno. Nehledě na to, že dřevo je měkké, může se snadno odřít a hůře odolává zátěži. Co kdyby ale existoval způsob, jak rychle a bez zbytečné námahy postavit odolnou terasu z přírodních materiálů s dlouhou životností a nenáročnou údržbou, která se navíc dokáže přizpůsobit každému tvaru zahrady či bazénu?

Textura dřeva bez kácení stromů
Renomovaná španělská značka EXTERPARK, jejíž terasy na náš trh exkluzivně dodává společnost ALBIXON rozšiřuje svůj sortiment prken pro stavbu teras o nový čistě přírodní materiál. EXTERPARK BAMBOO jsou vyrobeny z lisovaného bambusu. Tento materiál má několikanásobně delší životnost než standardní dřevěná prkna a nevyžaduje žádnou složitou údržbu. Jednou za čas stačí na prkna použít speciální olej, který zajistí barevnou stálost a ochranu před UV zářením.

Podobně jako další terasy EXTERPARK tvoří i materiál BAMBOO jednolitou plochu s nepatrnými mezerami, kterými bez problémů odteče voda po dešti či divokém koupání u bazénu. Zároveň se nemusíte bát, že by do drážek mezi prkny zapadly nějaké předměty nebo nečistoty. V bezpečí budou dokonce i dámské jehlové podpatky nebo útlé dětské prsty.

Kromě zcela přírodního materiálu je další výhodou teras BAMBOO odolnost vůči znečištění, dvě varianty barevného provedení a také protiskluzová úprava, která je bezpečná i pro použití v okolí bazénu. Na rozdíl od dřevěných teras se navíc tento materiál vyznačuje vysokou nosností až 4 tuny na metr čtvereční.

Díky spojení odolné hliníkové konstrukce a patentovaného uchycení bez použití šroubů se vaše zahrada může během několika dní proměnit v taneční parket, místo pro cvičení a relaxaci u bazénu nebo v případě horkých letních nocí také v ložnici pod hvězdami.

Zdroj a foto: ALBIXON

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *