Festival Blacksphere

Festival Blacksphere

Termín: 17.6.2024 (pondělí) 23.7.2024
Vstupné:

zdarma

17čer - 23čvc celý den

Žánr: festivalyumění film divadlo koncerty besedy kurzy rodina pro děti


Všechny formy filmu v Javorníku: festival Blacksphere oslavuje zvyky a tradice a svoje návštěvníky rozmazluje uměním. Kdo si odnese cenu pro nejlepší film v mezinárodní soutěži a proč si lidé z Javornicka vytvářejí nové kroje? To a ještě více se dozvíte ve dnech 17.–23. června 2024 v Javorníku v Rychlebských horách.

Již čtvrtý ročník festivalu Blacksphere propojí zvyky a tradice s mezinárodní audiovizuální a multimediální tvorbou. Sedm dní nabitých filmy, divadly, koncerty, besedami, dílnami, kurzy a programem pro rodiny s dětmi.Třešničkou na dortu bude velkolepé odhalení nové podoby krojů Rychlebských hor za zvuků současné cimbálové muziky v podání kapely Hrubá Hudba.

Uniknete ruchu města, a přitom budete v centru dění mezinárodního umění. Festival, který si zachovává komunitní charakter, tvoří skupina umělců a místních kulturních nadšenců kolem umělkyně Marie Krajplové. Té se podařilo propojit kolegy z celého světa s lidmi z Rychlebských hor a společně dávají vzniknout akci srovnatelné s těmi, jež známe z velkých měst.

Organizátorům v tom nebrání ani předsudky, které panují o Sudetech, ani zpřetrhaná historie, o niž pečují projekty jako Dotkni se Javorníku nebo Kroje Rychlebských hor. 

Vstupné dobrovolné.

Zdroj fotky: Blacksphere

Hudební kluby - Olomoucký kraj Akce v obci Javorník

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Festival Blacksphere

Ubytování Na StezceČerná Voda (16.1 km)

Sport Hotel - Dolní MoravaDolní Morava (32.7 km)

Televizní vysílač PradědPraděd (38 km)