Na pražském nábřeží sjelo auto do Vltavy. Na místě zasahovali hasiči a potápěči

Na Podolském nábřeží sjel osobní automobil do Vltavy.

Auto sjelo do Vltavy

Pražští hasiči a policisté zasahovali na Podolském nábřeží, kde do Vltavy sjelo osobní auto. Situaci předcházela dopravní nehoda, po které se vůz zřítil do řeky, řekl CNN Prima NEWS mluvčí pražských policistů Richard Hrdina. Potápěči vůz pod vodou našli a vyprostili jej hasiči. Posádka by měla být v pořádku, informovali hasiči na sociální síti X.

K situaci došlo na Podolském nábřeží v pátečních večerních hodinách. „Bezprostředně po dopravní nehodě řidič prorazil svodidla a skončil i s vozidlem ve Vltavě. Muž se ven z vozidla dostal sám, za pomoci policie a hasičů byl z vody vytažen,“ řekl CNN Prima NEWS Hrdina.

ČTĚTE TAKÉ: Policejní honička na Liberecku. Muže nezastavily ani propíchnuté pneumatiky, skončil v cele

Hasiči s poříčním oddělením policie poté pracovali na vyprošťovacích pracích. „Dopravní policisté na místě zjišťují okolnosti a příčiny dopravní nehody,“ upřesnil Hrdina.

Zásah hasičů na necelou čtvrt hodinu zablokoval tramvajový provoz mezi Výtoní a Podolskou vodárnou, vyplývá z údajů na webu pražského dopravního podniku.

Pády aut do Vltavy jsou v Praze výjimečné. Letos počátkem února sjela nedopatřením do řeky Škoda Felicia na Zbraslavi. Vyproštění hasičům zabralo několik desítek minut. Loni v září skončilo ve Vltavě BMW, jehož řidič nezvládl zatáčku v ulici Za Elektrárnou v Holešovicích. Řidiči i jeho spolujezdci se podařilo z auta dostat ven.

VIDEO vyprošťování auta:

Tagy:
policie hasiči potápěč Vltava automobil Hasičský záchranný sbor osobní auto Praha Policie České republiky Podolské nábřeží