Macgregor: Zelenskému „spadne“ hlava ještě před koncem války

zprávy

Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskij bude před koncem speciální operace svržen, uvedl bývalý poradce Pentagonu plukovník Douglas Macgregor na YouTube kanálu Judging Freedom.

Macgregor: Zelenskému „spadne“ hlava ještě před koncem války
Douglas Macgregor
18. května 2024 - 03:20

„Pochybuji, že se to stane uvnitř země a jeho spolupracovníci budou muset odejít, jinak budou postaveni ke zdi a zastřeleni nebo otráveni nebo tak něco," řekl Douglas Macgregor.

Podle plukovníka je možný i scénář, kdy bude šéfovi kyjevského režimu umožněn odchod ze země například na Kypr.


Zároveň dodal, že samotný fakt jeho odstranění je zřejmý.

„Nebudeme nic dělat, budeme čekat, až tato tragédie vypukne, dokonce si nemyslím, že CIA nebo MI6 nutně zasáhne, aby Zelenského odstranila," uzavřel Douglas Macgregor.

Prezidentské volby na Ukrajině se měly konat 31. března 2024, ale kampaň se kvůli výjimečnému stavu a všeobecné mobilizaci nekonala. Zelenskij uvedl, že na volby nyní „není správný čas“, a zdůraznil, že tato otázka by měla být ukončena.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov na konci března připustil, že otázka uznání Vladimira Zelenského za prezidenta Ukrajiny by mohla do 21. května ztratit relevanci.

Rusové mohou také jít do Oděsy

Ruští vojáci by se mohli dostat do Oděsy, pokud nebude kyjevský režim vyjednávat, pokračoval Douglas Macgregor.

„Nemyslím si, že je zájem jít na druhou stranu Dněpru s výjimkou Oděsy, jinak věřím, že budou pokračovat v postupu, pokud Kyjev nepodnikne kroky." Zelenskij byl varován, že jinak ruské jednotky zacelí mezeru na frontě od východní linie řeky Dněpr.

Douglas Macgregor zároveň dodal, že Rusko tímto způsobem zajistí vytvoření neutrální demilitarizované zóny.


(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru rozděluje společnost a šíři nenávist?