Tyto lenivé slané koláčky si naše děti zamilovaly. Dělám je vždy, když nemám moc času

Také máte někdy málo času, jste pracovně zaneprázdněni, děti stále něco potřebují…? Nebo jste někdy prostě jen líní? Tyto koláče jsou právě pro vás!

Genialita těchto koláčků spočívá v jejich jednoduchosti a všestrannosti. Mohou být sladké i slané, otevřené i uzavřené, s různými náplněmi a těstem. Lze je připravit z nejzákladnějších ingrediencí a přesto zůstávají lahodným a sytým jídlem. Jsou to vlastně pirohy. Jejich historie sahá až do starověkých civilizací, kde byly považovány za symbol hojnosti a blahobytu. První zmínky o nich pocházejí z antického Řecka a Říma, kde byly plněny různými náplněmi a pečeny v troubě nebo na otevřeném ohni.

Lenivé koláčky: Rychlý a snadný recept

Koláčky jsou neodmyslitelným symbolem domácí pohody, tepla a péče. Mohou ozdobit jakýkoli stůl a potěšit hosty svou chutí a vůní. Pravděpodobně také máte v sobě ten pocit z dětství, kdy maminka či babička donesla na stůl mísu koláčů. Přinášelo to teplo domova, že? Na internetu je v dnešní době k dispozici mnoho různých receptů na rozmanité způsoby úpravy. Ale na začátek stojí jistě za to naučit se připravovat tyto lenivé pirožky na pánvi.

Ingredience:

  • kefír – 200 g
  • mléko – 100 ml
  • cukr krystal – 1 čajová lžička
  • sůl – 1 čajová lžička
  • vejce – 1 ks
  • prášek do pečiva – 1 čajová lžička
  • rostlinný olej – 20 ml
  • mouka – 150 g
  • jarní cibulka – svazek
  • klobása – 150 g
Cukrové perníčky

Z těchto základních ingrediencí dělám lahodný domácí perník, který mi šetří čas i peníze

Lenivé koláčky na pánvi

Příprava lenivých pirožků:

  1. Do mísy s kefírem nalijte mléko, rozklepněte vejce, přidejte sůl a cukr. Do kefíru přilijte rostlinný olej a promíchejte.
  2. Do kefíru postupně přisypávejte mouku s práškem do pečiva, uhněťte husté těsto. Nakrájejte jarní cibulku, dále pak i klobásu na malé kostičky a přidejte do těsta.
  3. Těsto s náplní vložte do cukrářského sáčku. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a vylijte do něj malé porce těsta (asi jako na menší lívanečky).
  4. Pirožky smažte z obou stran do zlatavé barvy. Lenivé pirožky jsou připraveny k podávání. Doporučujeme podávat s oblíbenou omáčkou či dipem. Dobrou chuť!

Lenivé koláčky hotové zlatavé koláčky

 

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*