Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Víra / foto: shutterstock

Nebezpečné, šílené sekty – tajemné a temné náboženské skupiny

Fanatismus a slepá víra v posmrtný život, v nadpřirozeno, v mimozemský život nebo víra ve vůdce sekty, to jsou prvotní znaky stoupenců těchto skupin.

Označením sekta jsou od šedesátých let devatenáctého století označovány organizace, jejímž členům je manipulací a fanatismem takzvaně vymýván mozek.

V čem spočívá nebezpečí fanatismu, který se v sektách objevuje?

Sekty jsou jakousi alternativou k dominantním náboženstvím, ale velmi často jsou její myšlenky za hranou zákona a lidských práv. Velmi často sektu řídí fanatický vůdce, který je buď sám zfanatizován, nebo je v čele sekty kvůli vlastnímu prospěchu. Obě varianty jsou pro členy nebezpečné. Členové sekt jsou cíleně vedeni k tomu, aby hlásání sekty zcela propadli. Aby se vzdali majetku ve prospěch sekty a v některých případech, aby se vzdali i svého života.

Víra nade vše
Víra nade vše – Zdroj: Shutterstock.com

Nejnebezpečnější sekty

Nebeská brána, sekta ve které panovala přísná pravidla. Odříkání majetku, rodinných vazeb, požitků a čekání v modlitbách na vesmírný koráb, který členy odveze do vyšší říše a zachrání je. Rituál, který byl vlastně hromadnou sebevraždou, při které členové spolykali prášky na spaní s alkoholem a nasadili si igelitové sáčky na hlavu, nepřežilo 39 členů.

Chrám lidu je od roku 1979 zakázaná sekta. Kult, který sídlil v osadě Jonestown (název podle jména vůdce), uprostřed džungle jihoamerické Guyany. Ponižování, mučení, zastrašování, znásilňování, sexuální zneužívání dětí, to jsou jen některá obvinění, která vznesla proti sektě hrstka těch, kterým se podařilo uprchnout. V roce 1978 zemřelo 900 členů sekty. Někdo dobrovolně sebevraždou (otrava kyanidem), někomu ze světa ,,pomohli“ stoupenci jejich vůdce.

Řád slunečního chrámu má na svědomí mnoho životů, a to i mezi dětmi. Hromadné sebevraždy, kdy zfanatizovaní ubožáci uhořeli v horských chatách, měly dovést členy sekty na Sirius. Energii potřebnou pro přesun na Sirius mělo zajistit souložení. Zakladatelé tak určovali, kdo s kým a kde bude mít pohlavní styk. To vše skončilo hromadnou sebevraždou.

Církev Eutanázie chtěla zachraňovat naši planetu velmi radikálními způsoby. Zachraň planetu, zabij se, to byl slogan této kontroverzní církve. A její členové se jím v mnoha případech řídili. Ženám se doporučoval potrat, a to v kterékoliv fázi vývoje plodu, maso se smělo jíst jen lidské. Sekta zanikla, ale stále existuje mnoho těch, kteří se s jejím hlásáním ztotožňují.

 

Zdroj:

https://www.kafe.cz/rodina-a-domov/10-nejnebezpecnejsich-sekt-sveta-ve-jmenu-viry-se-nezdrahali-ani-nejhorsich-cinu-36341.html?keepQueryParams=1

Nebezpečné, šílené sekty – tajemné a temné náboženské skupiny

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!