Česko posílí hvězda z NHL! Pastrňák a Zacha vypadli s Bostonem z play-off

David Pastrňák s partnerkou

Autor: Pavel Krejčí

18. května 2024 9:50

Češi si v pátek zajistili postup do čtvrtfinále domácího MS v hokeji, odehrají tak nejméně tři další zápasy. Klubová sezóna zároveň v noci skončila pro naši největší hokejovou hvězdu současnosti. David Pastrňák neodvrátil vyřazení Bostonu ze Stanley Cupu. 

Pastrňák nezabránil porážce 1:2 v šestém utkání série druhého kola play-off NHL s Floridou. O jediný gól Bostonu se postaral další český útočník Pavel Zacha. Oba nyní budou předmětem diskuzí uvnitř realizačního týmu reprezentace v čele s hlavním trenérem Radimem Rulíkem.

Není přitom pochyb, že o nejlepšího českého hokejistu současnosti bude zájem. Jistého ale zatím nic není. Pastrňák musí v klubu podstoupit zdravotní a výstupní testy, které rozhodnou o tom, zdali bude k dispozici.

Již dnes by však mohla nastoupit jiná posila z NHL. O den dříve totiž z vyřazovacích bojů v zámoří vypadl Martin Nečas. Generální manažer Petr Nedvěd pak v průběhu pátečního zápasu s Rakouskem potvrdil, že Nečas se připojí k národnímu týmu.

Českou reprezentaci dnes čeká předposlední zápas ve skupinové fázi šampionátu, v O2 areně se utká s Velkou Británií. Úvodní buly padne na led ve 20:20. Skupinu uzavře národní tým v úterý proti Kanadě. 

Témata: Hokej MS David Pastrňák