Test pro bystrozory

Ve staroslověnštině se pro hádanku dlouho používalo slovo „gadeti“. To znamenalo rozmýšlet či hovořit. Do doby národního obrození byla hádanka spíše známá jako pohádka. 

Hádanky, hlavolamy a další testy jsou víc než zábavou ve chvílích, kdy se nudíme a nemáte takříkajíc do čeho dloubnout. Jsou tréninkem pro náš mozek, který účinně rozhýbe každičký mozkový závit. To je někdy víc než potřeba. 

Mozek potřebuje stejný trénink jako jakýkoliv jiný sval našeho těla. Jen tak jej udržíme fit a vitální na dlouhé roky dopředu. Jen tak nikdy zcela nezestárneme. 

Řešením hádanek a testů zlepšujeme kognitivní schopnosti, učíme se bystřit své smysly a celkové vnímat každičký potřebný detail. To pak můžeme využít v kterékoliv oblasti našeho života. 

Pokud chcete vědět, jak na tom se svou bystrostí a postřehem jste, vyzkoušejte si náš test pro bystrozory. O co v něm jde? Na zdánlivě obyčejném obrázku plném čísel je ukrytá výzva, která čeká na vaše odhalení. 

Je potřeba, abyste ve zněti jedniček, dvojek, trojek, čtyřek, pětek, šestek, sedmiček, osmiček a devítek objevili jedno jediné číslo. Tím číslem je číslice nula.

Vidíte ji? 

Nula na obrázku plném čísel skutečně je. Jen je potřeba ji najít a sdělit nám, kde přesně se nachází. 

Pokud najdete chybu, jste géniové:

Zdroj: Youtube

Celý proces hledání nuly navíc ztěžuje fakt, že na její nalezení máte omezený čas. Nulu je nutné objevit za pouhých 5 vteřin. Zvládnete to? 

Jen tak se totiž zařadíte mezi skutečné bystrozory, kteří mají oči a postřeh ostříže. Budete patřit mezi malé procento těch, kterým se náš test podařilo vyřešit. Odborníci se shodují, že většina zúčastněných při hledání nuly selže a nenajde ji. 

Nastavte si tedy časovač hodinek na 5 vteřin. Víc času nemáte. Pak se pozorně zadívejte na obrázek a vnímejte ho jako celek. Poté si zkuste projít každou jeho část. Rychle se zorientujte v číslisích, která jsou na první pohled oku patrná. 

Jakmile se časovač vašich hodinek zastaví, zastavte se spolu s ním. Pokud jste nulu našli, patří vám veliká gratulace. Právě jste se zařadili mezi jedince, kteří to zvládli v časovém limitu 5 vteřin a kterým pravděpodobně neunikne žádný důležitý detail. 

V případě, že stále nevíte, kde se nula nachází, nebuďte smutní. My vám to řekneme. Nula se nachází v pravém dolním rohu. Je diagonálně umístěná mezi fialovou „pětku“ a „jedničku“. Už ji vidíte? 

Zdroje: www.jagranjosh.com, www.indiatimes.com, www.express.co.uk