Hlavní obsah

Policejní pes Orna vyčmuchal pohřešovaného muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Důkazem, jak důležití jsou při plnění služebních úkolů policistů jejich čtyřnozí parťáci, je případ z tohoto týdne. Dva dny pátrali policisté na Teplicku po muži s narušenou psychikou. Pohřešovaného vyčenichal policejní pes Orna v doprovodu majitelky Kláry Stuchlíkové. Muž byl v pořádku.

Foto: Policie ČR

Policistka Klára Stuchlíková se svým psem Ornou odvedla dobrou práci.

Článek

Příběh začal v úterý 14. května, kdy na policii oznámil majitel firmy, že postrádá svého zaměstnance. „Měl se po ukončení práce vrátit do sídla firmy, ale nedostavil se a služební vozidlo bylo nalezeno odstavené v obci Košťany na Teplicku,“ uvedla teplická policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Vzhledem k indiciím, že muž nebyl v dobrém psychickém stavu, a byla tak obava o jeho život, rozjela se rozsáhlá pátrací akce. „Jelikož terén kolem místa nálezu vozidla a posledního výskytu muže je rozmanitý, včetně vodních ploch a lesních porostů, zúčastnily se pátrací akce různé policejní složky včetně vrtulníku, dronů,“ popsala mluvčí.

Do hledání pohřešovaného se tak zapojily desítky policistů, hasičů, městských strážníků i dobrovolníků.

Pátrali dva dny

Pátrání trvalo téměř dva dny. Úspěšný konec mělo právě díky spolupráci čtyřnohého parťáka a jeho policejní paničky.

„Ve čtvrtek před 15. hodinou se ozvalo ve vysílačce oznámení, na které všichni čekali. Muž byl vyčmuchán policejním psem v křoviskách u jezera Barbora a je v pořádku,“ doplnila Gazdošová.

Razie ve vietnamských tržnicích. Pes Connor vyčenichal schované cigarety i pyrotechniku

Krimi

Výběr článků

Načítám