Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Nepřijel jsem odpočívat. Bude dobré začít hned, hlásí Nečas po příletu

Je připravený na utkání s Velkou Británií a bude nosit číslo 98. Dvě zásadní informace ohledně Martina Nečase po jeho příletu do dějiště mistrovství světa v Praze. Hrát na domácím šampionátu je pro něj srdeční záležitost, takže by preferoval neodpočívat. Jeho start ve večerním duelu si ale potvrdí až s trenéry. Přímý přenos utkání s Velkou Británií sledujte živě od 19:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

Martin Nečas
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Tohle je srdeční záležitost za český nároďák v Česku. Myslím si, že je to sen každého českého hráče, zahrát si mistrovství doma. Prvně má člověk myšlenku uhrát play-off a vyhrát Stanley Cup. Jakmile jsme vypadli, moje myšlenky mířily k mistrovství. Jsem rád, že jsem se připojil co nejdřív a že tady můžu být," prohlásil poprvé mezi novináři v mixzóně v Praze.

Je nám líto, video expirovalo.
Nečas: Jsem moc rád, že tady můžu být

Zatím měl krátký mítink s týmem a s trenéry se pobaví o konkrétní roli před utkáním. "Dozvíme se to všichni večer. Jsem tady jen chvilku, je to tady všechno narychlo. Měl jsem nějaký rychlý mítink s trenéry, ale uvidíme večer," řekl Nečas k možnému zařazení do sestavy. Zvládne centra, ale většinu času v NHL hrál na křídle.

Národní tým čeká večer šestý duel v základní skupině proti Velké Británii a Nečas nepotřebuje na nic čekat. "Uvidíme, já jsem ready. Nepřijel jsem sem odpočívat. Myslím, že bude dobré to začít hned s Brity," uvedl český útočník.

Hokej fokus podcast: Kam s Nečasem, posily z Bostonu a hráči NHL na šampionátu

Vše se seběhlo rychle, takže poté, co Hurricanes padli s New Yorkem Rangers 2:4 na zápasy, začal jednat. "Udělal jsem hned výstupní prohlídku s doktory po zápase. Měl jsem zájem a vím, jak to bylo časově tady s nároďákem. Snažil jsem se to udělat co nejrychleji, další den ráno jsem měl mítink s trenéry a odpoledne jsem vyrazil. Jsem rád, že jsem tady a že to tady můžeme začít," sdělil odchovanec Žďáru nad Sázavou.

Po play-off prosákly z Nečasova okolí zprávy, že hraje se zraněními. Nečasův otec promluvil pro deník Sport o zlomenině prstu na noze a pohmožděných žebrech. "To nevím, kde na to přišel, ale samozřejmě nějaké šrámy tam jsou. To si nechám pro sebe. Není to nic, co mi brání tomu hrát," pousmál se bývalý hráč Komety Brno.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih Nečasových branek v sezoně

Petr Mrázek se po utkání s Rakouskem zastal bývalého spoluhráče. Řekl, že Canes zřejmě nechtějí vidět, jaké má Nečas kvality. "S Mrázou jsme dobří kamarádi a známe se. Úplně nechci komentovat tady Carolinu, jsem tady od toho, abych se staral o nároďák. Co bude v budoucnu, to uvidíme. To budu řešit až po mistrovství světa," uvedl Nečas.

Končící smlouva v Carolině

Nečasovi, jenž si zahrál na seniorském mistrovství světa jen jednou v roce 2018, skončila v Carolině dvouletá smlouva na tři miliony dolarů ročně a po sezoně se stane chráněným volným hráčem. Jeho hráčská práva tedy nadále drží Hurricanes. Klub však bude muset v letní přestávce vyjednávat také s dalšími početnými hráči současného kádru, kterým také končí kontrakty. V zámoří se spekuluje, že se s Nečasem už nepočítá.

Zápasy národního týmu na šampionátu pozorně sledoval. "Viděl jsem každý zápas až na ten poslední, kdy jsme to nestíhali, a myslím si, že kluci zatím hráli dobře. Fanoušci kluky ženou dopředu. Měl jsem z toho až husí kůži, když jsem viděl, kolik lidí chodí na zápasy nejen Čechů, ale i ostatních. Psal jsem si i s ostatními kluky, které znám z Kanady, a říkali, že jsou nadšení," uzavřel Nečas.



Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články