bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další neúspěch Caroliny možná odnese trenér i generální manažer. Vydají se na sever?

18. května 17:00

David Zlomek

Léto v Carolině začíná dříve, než se očekávalo, a mnoho otázek tím vyvstalo na povrch. Než se však začne řešit budoucnost kádru a prodlužování smluv, je třeba pořešit budoucnost nejen trenéra Roda Brind'Amoura.

Brind'Amourovi pomalu končí smlouva a pokud se nedohodne s Hurricanes, kteří ve čtvrtek opět vypadli daleko před vidinou cíle, bude pro jiné týmy velmi lákavou možností.

Novinář Elliotte Friedman sice odchod reálně nevidí, ale také říká, že není vůbec nic jistého.

"Myslím, že Brind'Amour bude muset dokázat, že opravdu chce odejít. A týmy se budou ptát," řekl Friedman. "New Jersey se určitě zeptá, ale myslím, že nebudou ani zdaleka sami. Všichni budou chtít mít představu o tom, jak se situace má."

Mezi prvním a druhým kolem řekl generální manažer Hurricanes Don Waddell portálu The Athletic, že je přesvědčen, že se obě strany dohodnou. Situace se ale na hokejovém poli mění každým týdnem. 

"Podle mého zdroje nová smlouva klapne," pokračoval Friedman. "Ale můj zdroj také nemůže uvěřit tomu, že situace došla až sem, a říká, že je to pro organizaci opravdu špatné, že se spekulace vynořily mezi prvním a druhým kolem.“

Rodák z Ottawy Brind'Amour je hlavním trenérem Hurricanes od sezony 2018/19 a každý ročník dovedl tým do play off, k tomu třikrát ovládl divizi.

V červnu 2021 podepsal tříleté prodloužení smlouvy a ve stejný den obdržel cenu Jacka Adamse jako nejlepší trenér ligy. Všechno se zdálo být růžové, nicméně situace se očividně výrazně zkomplikovala 

Aby toho nebylo málo, hovoří se i o tom, že by tým mohl opustit jeho dosavadní stavitel, tedy generální manažer Waddell. Jednou z možností je podle Friedmana Columbus.

"Je možné, že Blue Jackets hledají nejen borce, který rozumí hokeji, ale také zkušeného obchodníka," dodal Friedman. "Don Waddell tohle přesně splňuje."

Columbus hledá nového šéfa poměrně dlouho a nezdá se, že by hledání mělo být u konce. Jedním z kandidátů na uvolněné místo měl být současný výkonný viceprezident Montreal Canadiens pro hokejové operace Jeff Gorton, který pracoval s vysokým činovníkem Blue Jackets Johnem Davidsonem už v New York Rangers. Tahle ulička je ale dle zkušeného novináře slepá.

"Z Montrealu do Columbusu neodejde. Ani s nimi nedostal povolení mluvit," prozradil Friedman. "Stále probíhá proces přestavby Montrealu a myslím, že bylo jasně řečeno, že Canadiens nejsou této myšlence nakloněni."

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.