Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Stříteský uhájil těsné vítězství v Rallye Český Krumlov

Dominik Stříteský svoje druhé prvenství na českém šampionátu uhájil před Václavem Pechem o pouhé 0,8 sekundy. Třetí byl v Českém Krumlově desetinásobný mistr Jan Kopecký, kterému nevyšel útok na devátý triumf na jihu Čechu. Na Stříteského ztratil 3,6 sekundy.

Vítězové zprava Dominik Stříteský a spolujezdec Jiří Hovorka
zdroj: ČTK autor: Skřivánek Petr
Je nám líto, video expirovalo.
Stříteský vyhrál Rallye Český Krumlov

Stříteský, který loni v červenci vybojoval premiérové vítězství na Bohemia rallye, vedl v Českém Krumlově už po první etapě. Na Kopeckého měl k dobru rovněž 0,8 sekundy. V úvodu druhého dne se mu povedlo s fabií navýšit náskok na 5,8 sekundy, v dalším průběhu soupeři z jeho vedení ukrajovali.

Poslední rychlostní zkoušku vyhrál Pech s focusem o půl sekundy před Stříteským, který první místo těsně uhájil. "Ohromná radost po souboji s nejlepšími jezdci, kteří v České republice existují. Souboje byly neuvěřitelné a časové rozdíly minimální. Moc se mi to líbilo a užíval jsem si to," uvedl Stříteský.

Druhý Pech mohl litovat páteční penalizace deset sekund za pozdní příjezd do časové kontroly, ale zklamaný nebyl. "Měnili jsme kola na autě a o minutu nestihli limit," řekl. "Byli jsme svědky hodně ostrého souboje a mladí kluci dost tlačili. Občas jsme šli za hranici rizika, které jsme byli ochotni podstoupit. Věřím ovšem, že si to fanoušci náležitě užili."

Kopeckého na třetím místě od vítězného Stříteského dělily necelé čtyři sekundy. "Je to nejrychlejší soutěž u nás, ale přitom na úzkých cestách s mnoha horizonty a skoky. Člověk si připadá jak na horské dráze. Při prvním průjezdu erzetami Malonty a Kohout bylo trochu více mokro, než jsme čekali. Pro druhý průjezd jsme nechali obout stejné gumy a byl to hodně tvrdý souboj a užili jsme si ho," řekl Kopecký.

Závěrečný měřený úsek absolvovala jen část jezdců. Po havárii bývalého pilota formule 1 Tomáše Engeho a jeho sestry Lucie, kteří se svým vozem skončili v lese, byl zbytek zkoušky zrušen.

Český Krumlov hostil druhý díl mistrovství republiky, body se však udělovaly poprvé poté, co dubnovou Rallye Šumava předčasně ukončila tragická nehoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články