Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Sestřihy a momenty 9. dne: Češi i s Nečasem nezaváhali, Kanaďané otočili šlágr s Finy

Čeští hokejisté vyhráli nad Velkou Británií 4:1 a posunuli se do čela skupiny A. Svěřenci trenéra Radima Rulíka vedou o bod před Švýcarskem a Kanadou a mají jistotu, že skončí nejhůře třetí. Javorové listy v taháku sobotního programu přehrály 5:3 Finsko, které ještě musí bojovat o postup do čtvrtfinále. Zbývající zápasy nenabídly žádné překvapení, Švýcaři rozstříleli Dánsko 8:0 a Švédové jasně přehráli Lotyšsko (7:2). Slovensko a Německo si připsaly shodné povinné výhry 4:2 nad Francií, respektive Polskem.  

Radost českých hokejistů
zdroj: Reuters autor: Eva Kořínková

Česko – Velká Británie 4:1

Další tři body do tabulky skupiny A, se kterými se počítalo. Nastřádáno jich má český tým nyní patnáct. V utkání s Velkou Británií zazářil první útok a výrazně přispěl k vítězství 4:1. Roman Červenka odehrál velký zápas, když zapsal čtyři asistence. Lukáš Sedlák dvakrát skóroval a připsal si jednu přihrávku. Mezi střelce se zapsali i Jakub Krejčík a Ondřej Kaše. Do zápasu zasáhl hned po příletu ze zámoří Martin Nečas, ale nebodoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Velká Británie

Kanada – Finsko 5:3

Hokejisté Finska podlehli v pražské skupině mistrovství světa Kanadě 3:5 a znovu si zkomplikovali cestu za postupem do čtvrtfinále. Suomi vedli po čtyřech minutách 2:0 a ve druhé třetině 3:2, Kanaďané ale díky povedené třetí třetině výsledek otočili. Před 17 303 diváky dal v 52. minutě vítězný gól útočník Brandon Hagel. Obránce Owen Power si připsal tři body za gól a dvě nahrávky.

Dánsko – Švýcarsko 0:8

Dánsko nezvládlo zápas s favorizovaným Švýcarskem a prohrálo 0:8. Neporažený tým skupiny A skóroval poprvé po čtyřech minutách první třetiny a následně trpělivým výkonem přehrál soupeře. Třemi body se na vítězství svého mužstva podílel Kevin Fiala a Nico Hirschier. Na druhé straně poprvé vystřídal dánský brankář Frederik Nissen Dichow.

Lotyšsko – Švédsko 2:7

Ani Lotyšsko nenalezlo recept proti švédské hře. Švédští hráči naopak dokázali třemi brankami v rozmezí šestadvaceti vteřin přepsat historické tabulky a po výhře 7:2 si připisují další tři body v ostravské skupině.

Německo – Polsko 4:2

Polští fanoušci měli převahu v hledišti, led však kontrolovali Němci. Díky jednoznačnému vítězství nad Poláky si připsali další tři body a čtvrtfinálový souboj mají téměř jasný. Dva góly vstřelil John-Jason Peterka. Německo porazilo Polsko 4:2.

Francie – Slovensko 2:4

Do vítězného konce zápasu doprovodila hokejisty Slovenska vyprodaná Ostravar Aréna. Slovenští fanoušci svůj tým poháněli mexickými vlnami i mocným jásotem, a podíleli se tak na jeho úspěchu. Dva góly a jednu asistenci zařídil Libor Hudáček. Slovensko zdolalo Francii poměrem 4:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články