Odbory musejí vypít kalich hořkosti až do dna, glosuje Hašek

politika

Advokát a předseda jihomoravské krajské organizace strany PRO Michal Hašek okomentoval zrušení protestních akcí nejen odborářů, ale poté i zemědělců. Podle něj je to smutný obrázek na stažené kalhoty před pětikoaličním brodem.

Odbory musejí vypít kalich hořkosti až do dna, glosuje Hašek
Michal Hašek (PRO)
19. května 2024 - 06:30

„Říkal jsem si, že po “sklopení” prezidentské kandidatury Josefa Středuly ve prospěch Danuše Nerudové už nemůže naše odbory potkat horší rána. A může. Zrušit minidemonstraci na Malostranském náměstí, kde stačí doslova pár stovek lidí k optickému zaplnění, a argumentovat přitom “zklidněním” po atentátu na slovenského premiéra Fica je opravdu další zářez. Snad o tom sociálnímu demokratovi Robovi Ficovi raději pár týdnů ani neřeknou s ohledem na jeho zdravotní stav, že se stal záminkou proč odpískat zcela legitimní odborářský protest proti asociálním nápadům Fialovy Pětikoaliční vlády. A aby toho nebylo dost, musejí odbory vypít kalich hořkosti až do dna, když je za zrušení demonstrace pochválil sám premiér Fiala. Těší se na setkání u jednacího stolu. Takže matonka a chlebíčky budou!



Mohu jen spekulovat, co bylo opravdovým důvodem odborářského ručníku do ringu. Je to smutný obrázek na stažené kalhoty před pětikoaličním brodem. Holt nynější odboroví šéfové už nejsou ta liga jako dříve reprezentovaná zejména Richardem Falbrem a Jardou Zavadilem. Chce se mi napsat bohužel pro všechny lidi práce v České republice. O to více si vážím našich zemědělců, kteří příští středu do Prahy dorazí. Vůbec se jim při likvidační zemědělské politice Fialovy pětikoaliční vlády nedivím. Holt, narozdíl od jiných mají “koule” se ozvat, nepochybuji, že bez “eskalace společnosti” jak teď bude znít pseudoargument pro odmítání jakékoliv legitimní protivládní veřejné kritiky.

UPDATE - zemědělci nakonec také odvolali svůj protest a přesunuli jej zřejmě na 4. června. Teď frčí  “zklidňování společnosti”, kterou ovšem neklidu neuvedly ani odbory, ani ti zemědělci," okomentoval zdrušení protestů odborářů Michal Hašek, který později připsal ještě jednu poznámku, která se týkala zrušení protestní akce zemědělců.

Psali jsme:

„Po odborech zrušili svoji akci příští týden také zemědělci a přesunuli ji na začátek června. Všichni to odůvodňují “zklidněním společnosti” po atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica. Chápu, že se utlumují veřejné akce na Slovensku, zejména volební kampaň do Evropského parlamentu. U nás v ČR si musí mnout vláda ruce. Jeden její kritik po druhém odvolává dříve svolané pokojné veřejné protesty a jakákoliv legitimní kritika bude zřejmě prohlášena za nežádoucí z důvodu údajné “polarizace společnosti”. To jsme to dopracovali. Omlouvám se těm, které jsem označil za ty “bez koulí” i těm, které jsem naivně měl za ty “s koulemi”. Ještě že máme to mistrovství světa v hokeji a tam zůstanou emoce povoleny, samozřejmě myslím ty sportovní," okomentoval na svém facebookovém profilu rušení protestních akcí v ČR Michal Hašek.

(jar, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Kdo podle vašeho názoru rozděluje společnost a šíři nenávist?